SCUT Giurgiu se pregateste de privatizare

Privatizarea Societatii Comerciale Uzina Termoelectrica (SCUT) Giurgiu ar putea fi singura solutie pentru ca centrala sa functioneze in aceasta iarna si sa poata asigura incalzirea in casele locuitorilor din municipiul Giurgiu.
“In cateva zile vom organiza o sedinta speciala de Consiliu Judetean in care vom discuta despre privatizarea SCUT Giurgiu”, a declarat, in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Judetean Giurgiu, presedintele acestei institutii, Dumitru Beianu.

Si primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a confirmat faptul ca exista discutii avansate cu parteneri rusi care si-au exprimat intentia de a privatiza SCUT Giurgiu si a enuntat in acest sens numele firmei MECHEL.

“Exista o licitatie si o dorinta de privatizare a SCUT care doresc sa se finalizeze cat mai repede deoarece unitatea a acumulat datorii enorme si nu s-a pregatit cu combustibil pentru iarna si nici nu a efectuat revizia instalatiilor”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.

Unitatea al carei administrator unic este Consiliul Judetean ar putea fi vanduta pentru suma de 1,5 milioane de euro, urmand sa produca 70 de MW/ora. Astfel va crea o sursa de energie electrica pentru investitiile din zona metalurgica pe care le detine in Romania. Totodata, in sistem de cogenerare ar putea asigura agentul termic pentru asigurarea incalzirii si apei calde pentru municipiul Giurgiu. Autoritatile au spus ca negociaza in aceste zile conditiile in care va fi asigurat agentul termic pentru populatie in aceasta iarna si pretul acestuia. Anul trecut, gigacaloria in municipiul Giurgiu nu a depasit 180 de lei pentru populatie dar in acest an pretul va fi mai mare, valoarea acestuia urmand a fi stabilita in urma negocierilor cu partenerii rusi.