Primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, a declarat, vineri, că Şcoala Waldorf din municipiu a fost reabilitată integral în urma unei investiţii de aproximativ 1 milion de lei şi că de la bugetul local s-a mai aprobat o sumă pentru aceeaşi şcoală, în valoare de 220.000 de lei, pentru asfaltarea terenului de sport.

„La Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu, corpul C (Waldorf), s-au desfăşurat, în cursul acestei veri, ample lucrări de reabilitare. Clădirea unităţii de învăţământ a fost reabilitată integral, atât la exterior cât şi pe interior, costul lucrărilor fiind de aproximativ 1 milion de lei. Totodată, a fost asfaltat în totalitate terenul de sport, suma alocată din bugetul local pentru această lucrare ridicându-se la 220.000 de lei. Lucrările de reabilitare integrală a şcolii Waldorf din Târgu Mureş s-au desfăşurat într-un timp foarte scurt, tocmai pentru ca noul an şcolar să poată începe în condiţii optime pentru elevi şi dascăli, iar procesul educaţional să nu fie perturbat. Vom continua renovările pentru ca, în şcolile târgumureşene, copiii noştri să poată studia în condiţii bune şi în siguranţă. Ne propunem ca în fiecare an cel puţin două unităţi de învăţământ din oraş să aibă parte de reabilitări integrale”, a declarat Soos Zoltan, într-o conferinţă de presă.

Edilul a spus că, până în luna noiembrie, tot la Şcoala Nicolae Bălcescu – corpul B – va fi montat noul sistemul de încălzire şi vor fi eliminate sobele de teracotă.

Viceprimarul Alexandru György, în subordinea căruia se află Direcţia Şcoli, a arătat că la clădirea de la Şcoala Waldorf au fost executate lucrări la termoizolaţia exterioară, s-a zugrăvit în exterior şi în interior, a fost înlocuit întregul circuit electric, montându-se corpuri noi de iluminat, au fost înlocuite circuitul de apă-canal şi sistemul de încălzire.

Reprezentanţii Direcţiei Şcoli a Primăriei Târgu Mureş susţin că se mai efectuează lucrări de modernizare la Liceul Vocaţional de Artă şi Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu, iar prin Direcţia Şcoli au fost achiziţionate materiale dezinfectante şi produse de igienă pentru toate unităţile de învăţământ din oraş.

Până la începerea şcolii, reprezentanţii municipalităţii susţin că în unităţile şcolare din oraş vor ajunge 1.100 de scaune şi 1.100 pupitre reglabile, precum şi 400 de pătuţuri stivuibile cu saltele, pentru grădiniţe. AGERPRES