Pe 4 noiembrie a avut loc la Şcoala Gimnazială nr.11 “Iorgu Iordan” din Tecuci conferinţa de presă care a avut ca temă închiderea proiectului de modernizare şi reabilitare a şcolii în folosul elevilor şi cadrelor didactice.

Proiectul este implementat de unitatea Administrativ Teritoariala Municipiul Tecuci şi a fost cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3- Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie. 3-4 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii prin formarea profesională continuă.

Proiectul a fost derulat începând cu data de 9 noiembrie 2009, având o durată de implementare de 12 luni. Şcoala nr.11 “Iorgu Iordan” situată în Zona Industrială avea nevoie de lucarri, deoarece este singura instituţie din acea zonă, iar numărul elevilor este în continuă creştere, întrucât aici s-a ridicat un cartier format din blocuri ANL şi case. NUmărul de locatari a crescut, de aceea se impuneau condiţii decente, la standarde europene pentru copiii înscrişi la această unitate de învăţământ.


Astfel, în urma unui proiect cu finanţare europeană, şcoala a fost renovată şi modernizată la standarde europene. Lucrările care au fost realizate sunt: înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu ferestre cu izolare termică ridicată şi etanşă la infiltraţiile de aer rece, din profile PVC, reabilitarea curţii interioare prin aplicarea de gresie, reabilitarea terenului de sport, reabilitarea instalaţiilor sanitare şi termice interioare, reabilitarea instalaţiilor electrice interioare, reabilitarea treptelor de acces şi a rampei pentru persoanele cu handicap, izolarea podului, realizarea aleilor pietonale.


În cadrul unităţii de învăţământ “Iorgu Iordan” există un număr de 14 Săli de clasă şi trei laboratoare în care învăţă în prezent un număr de 556 elevi, iar din aceştia 30% au surse financiare reduse, 1% sunt reprezentaţi de elevi rromi înscrişi în învăţământul obligatoriu, în timp de 2% sunt elevi cu dizabilităţi.
La festivitate au participat: Primar ing. Eduard Finkelstain, Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Chebac Eugen, consilieri locali, cadre didactice, presa, reprezentanţi ai Primăriei Tecuci, elevi ai şcolii “Iorgu Iordan”.


Inaugurarea şcolii a început cu tăierea panglicii din faţa şcolii de către Primarul Eduard Finkelstain şi Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Chebac Eugen.
“Sunt mulţumit de modul în care s-a finalizat acest proiect. Avem o şcoală frumoasă, trebuie să schimbăm mobilierul, deoarece este vechi. Sperăm că anul viitor să găsim soluţia pentru schimbarea mobilierului. În cadrul acestor elemente de cofinanţare, Consiliul Judeţean Galaţi ne-a ajutat foarte mult în derularea acestui proiect. Această lucrare s-a realizat la o valoare rezonabilă. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat” a precizat edilul oraşului, Primarul Eduard Finkelstain.