Schimbarea viceprimarului din Vulcan a fost declarata ilegala

Schimbarea din functie a fostului viceprimar al municipiului Vulcan, Alina Cirstoiu, este ilegala, Prefectura Hunedoara solicitand, pe 5 martie, revocarea hotararii prin care acesta a fost demisa de Consiliul Local, la sfarsitul lunii ianuarie 2009.

De asemenea, prefectura a cerut CL Vulcan sa reanalizeze si sa revoce hotararea prin care pe postul ramas vacant a fost aleasa actualul viceprimar Angela Stoica.

“Institutia Prefectului apreciaza ca se impune revocarea ei (a hotararii, n.red), avandu-se in vedere ca schimbarea din functia de viceprimar a doamnei Cirstoiu Alina Anamaria este nelegala”, se arata intr-un comunicat de presa. In cazul in care cele doua hotarari, referitoare la demiterea si alegerea noului viceprimar, nu vor fi revocate, Institutia Prefectului Hunedoara se va adresa instantei de contencios administrativ.

Actualul viceprimar al municipiului Vulcan, Angela Stoica, a declarat ca adresa Prefecturii Hunedoara este nefondata si ilegala. “Este o decizie politica si nelegala. Exprimarea si motivatia acesteia sunt nefondate si confuze. Astept hotararea ce va fi luata de instanta de judecata”, a afirmat Angela Stoica.

Actualul viceprimar Angela Stoica este membru al PD-L si a fost aleasa in functie pe 29 ianuarie 2009, dupa ce fostul viceprimar Alina Cirstoiu, membru al PNL, a fost demisa prin votul consilierilor locali. In CL Vulcan, noua consilieri sunt membri ai PD-L, cinci sunt membri ai PSD, patru sunt liberali si unul este membru al PRM. Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, este membru al PD-L. Angela Stoica a mai ocupat functia de viceprimar al municipiului Vulcan in perioada 2004-2008, cand l-a secondat in administratia locala pe actualul primar Gheorghe Ile.