Schimb de experienţă între administraţiile din Satu Mare şi Râmnicu Vâlcea

francu_emilian6.jpgConducerile primăriilor Satu Mare şi Râmnicu Vâlcea au anunţat, vineri, că demarează un proiect de schimb de experienţă între cele două administraţii pentru implementarea unor proiecte.
Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că rolul acestor întâlniri este de a căuta “bunele practici” şi a încerca să le implementeze.

“Mă bucur că am reuşit să facem un schimb de experienţă fructuos, cred eu într-o perioadă în care fondurile guvernamentale sunt destul de reduse. Un astfel de demers, şi anume acela de a căuta cele mai bune practici în administraţie din partea unor colegi primari reprezintă o şansă ca într-un fel cu bani puţini să realizezi multe lucruri”.

“Este o premieră la nivel naţional ca primarii să înceapă o acţiune coerentă şi cu o periodicitate stabilită de a face schimburi de experienţă. D-l primar Coica a fost la Râmnicu Vâlcea, a văzut câteva lucruri acolo, acum eu am văzut aici zona industrială, am văzut aqua park-ul, şi vă felicit pentru aceste lucruri frumoase. În Râmnic aceste lucruri nu există şi sunt exemple de bune practici pe care noi le vom implementa cât de curând şi în zona Râmnicului”, a declarat Frâncu.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a spus că doreşte implementarea unui sistem de iluminat public ca în Râmnicu Vâlcea, făcând deja demersuri în acest sens. “Luând modelul de la dânşii, am luat legătura cu BERD-ul şi sperăm ca în doi ani să schimbăm iluminatul public şi să acoperim absolut toată sfera de necesităţi din Satu Mare. Am avut discuţii pe mai multe paliere, zona energetică, anvelopare blocuri, dezvoltare industrială, curăţenie. E o experienţă benefică pentru ambele echipe”, a declarat Coica.
Astfel de vizite reciproce vor mai avea loc între conducerile celor două municipii, pentru a vedea concret cum s-au implementat anumite proiecte. AGERPRES