Scandalul electoral continua la Stefanestii de Jos

Scandalul inceput de dimineata la Sectia de votare nr.2 de la scoala din comuna ilfoveana Stefanesti continua si la aceasta ora, incinta fiind din nou asaltata de simpatizantii principalilor doi candidati – primarul Anghel Rababoc (PNG-CD) si viceprimarul Aurel Parvu (PSD).
Dupa ce de dimineata au spart un geam de la o usa si au dat navala in sectia de votare, determinand intreruperea procesului de votare (care a fost reluat in jurul pranzului, dupa interventia jandarmilor si a trupelor de interventie), grupurile de alegatori stau inca adunate in fata portii sectiei de votare.

Unii dintre simpatizantii primarului Rababoc spun ca mobilizarea excesiva si presiunea alegatorilor viceprimarului Aurel Parvu (PSD) este cauzata de faptul ca voturile lor au fost cumparate.

Presedintele Biroului Electoral al Circumscriptiei Stefanesti, Somesan Aurelia, a declarat ca, in ciuda situatiei tensionate, procesul de votare continua, pana la 13,00 votand aproximativ 300 dintre cei 2.400 de localnici cu drept de vot.

Candidatul PSD si-a mobilizat sustinatorii si i-a adus in fata sectiei de votare inca de la ora 2,00 dimineata, incercand astfel sa opreasca influentarea alegatorilor de catre oamenii primarului PNG, iar la deschiderea procesului de votare, atmosfera a devenit tensionata creandu-se busculade din cauza alegatorilor agitati, care nu vroiau sa astepte in ordine la coada.

Un grup de simpatizanti ai candidatului PSD, Aurel Parvu, au spart un geam si au rupt o usa la intrarea in sectia de votare, dand navala peste comisia care asigura desfasurarea procesului electoral.

“In acel moment am hotarat sa intrerupem desfasurarea votului si noi, membrii comisiei, am asigurat sa fie protejate urnele, buletinele si stampilele pana cand fortele de ordine au reusit sa evacueze sala”, a spus Vasile Ionica, presedintele comisiei de la Sectia de votare nr. 2, amenajata in sediul scolii generale din Stefanesti.

El a adaugat ca in anii precedenti cand s-au mai organizat alegeri in comuna ilfoveana nu au existat astfel de incidente.

“Un geam spart in urma busculadei produse pe fondul aglomeratiei alegatorilor. Urmeaza sa stabilim vinovatii pentru aceasta situatie si eventualele sanctiuni”, a spus comisarul-sef Petre Popa, adjunctul sefului Inspectorului Judetean de Politie Ilfov.

El a vorbit cu grupurile de alegatori prezente in fata sectiei de votare incercand sa calmeze spiritele si dand asigurari ca toata lumea va avea timp sa voteze pana la inchiderea sectiei, la ora 21.00.

Comisarul-sef le-a mai spus oamenilor ca in caz de necesitate se poate hotari prelungirea programului sectiei de votare.

La fata locului s-a deplasat de dimineata si generalul de brigada Olimpiodor Antonescu, prim-adjunct al sefului Jandarmeriei Romane, care a precizat ca cei 30 de jandarmi dislocati la fata locului nu vor mai permite producerea unor noi incidente.