elba_sediu_nou.jpgDe peste 90 de ani aprindem „Lumina de la Timisoara”, si de-aici am pornit in toata lumea. Suntem parte din inima unui oras in care traditia este respectata si pretuita.

Avand aproape 1000 de angajati, SC ELBA SA este cel mai mare furnizor de solutii, sisteme si corpuri de iluminat general si auto din Romania, o afacere cu capital suta la suta romanesc, pornita din inima Banatului.

Istoria noastra a dovedit ca ne putem bizui pe forte proprii, pe oameni cu maini de aur si minti luminate care au contribuit la atingerea unei cifre de afaceri de 40 de milioane de euro in acest an, prin cele 3 fabrici ale companiei: Corpuri iluminat industriale, Corpuri iluminat auto si SDV.

Printre clientii ELBA se numara Primarii, ENEL Energie, Alro Slatina, CFR, Metrorex, Dacia Renault, Skoda, Opel, Saab, Alcatel Lucent, Continental AG.

La un pas de implinirea unui veac, ne-am mutat in casa noua. Este vorba de un sediu de productie modern, cu tehnologii de ultima generatie, reprezentand o investitie de peste 50 de milioane de euro. Acesta se afla in parcul tehnologic Freidorf din Timisoara, pe o suprafata de 80.000 mp. Ansamblul cuprinde o cladire administrativa si laboratoare, o hala de productie corpuri de iluminat auto si o hala de productie aparate de iluminat industrial. Prin investitiile facute in constructii, tehnologii si laboratoare, ELBA se situeaza in avangarda progresului tehnologic si a protectiei mediului inconjurator. In domeniul iluminatului general avem peste 1500 de tipuri de produse.

„Dupa aproape un secol in care ne-am ‘incapatanat’ sa aprindem lumina de la Timisoara, putem spune fara umbra de tagada ca ELBA este acel brand valoros al Banatului care a adus faima si onoare nu doar Micii Viene, ci Romaniei, in intreaga lume. Am purtat cu darzenie ambitiile celor care au pus piatra de temelie a legendei ELBA, le-am conferit noi valente, am pus mult suflet, pricepere si daruire, dar si staruinta in vremuri de restriste, si am izbandit. Asa am scris una dintre cele mai ‘luminate’ pagini din istoria business-ului romanesc, care a mizat totul pe vointa si puterea banatenilor de a fi mereu la inaltime. Asa se face ca pe poarta Elba au iesit milioane de produse care duc mai departe stralucirea din sufletul unui oras ce a fost mereu deschizator de drumuri. Acum, cand ne apropiem cu pasi repezi de venerabila varsta de un veac, dovedim ca suntem mai tineri ca niciodata, ca mai avem inca atat de multe de spus si, drept urmare, ne-am asezat la casa noua. Tot in Timisoara. Iar acesta e un prilej excelent sa multumim tuturor celor care ne-au stat alaturi”, a declarat Gheorghe Cocian, director general si presedinte al Consiliului de Administratie al SC ELBA SA.