Şase primării din Suceava au semnat proiecte de 8,2 milioane de euro, pe programul FEADR

drum_forestier.jpgPrimarii din şase comune sucevene au semnat, sâmbătă, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur şi a directorului Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Liviu Bulgaru, proiecte de asfaltare drumuri spre exploataţii forestiere, în valoare de 8,2 milioane de euro, pe programul FEADR.

Flutur a precizat că este vorba despre asfaltarea a 35 de kilometri de drum, în zona rurală de munte, respectiv comunele Putna, Ciocăneşti, Şaru Dornei, Dorna Arini, Dorna Candrenilor şi Coşna.

”Judeţul Suceava este un judeţ cu o pondere mare a populaţiei în mediul rural şi, din acest punct de vedere, atenţia pe care am acordat-o mediului rural este foarte importantă, aşa cum la fel de importantă este şi ajutarea populaţiei şi investiţiilor din mediul urban”, a spus Flutur.

Potrivit lui Flutur, în perioada 2009 – 2011, în judeţul Suceava, s-au depus 950 de proiecte pentru dezvoltarea satului românesc, în valoare de 600 de milioane de euro, din care aprobate au fost 342, în valoare 143 de milioane de euro. AGERPRES