Şase primării din judeţ, între care şi Primăria Municipiului Arad, au solicitat aprobări de la Guvern pentru a face angajări, urmând a se debloca zeci de posturi, chiar dacă angajările în sistemul administraţiei publice locale sunt blocate până la finalul anului, conform dispoziţiilor Executivului.

După cum a declarat miercuri, Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad, municipalitatea arădeană, unde raportat la normativele în vigoare organigrama are un minus de 70 de posturi, a cerut deblocarea a 18 posturi, toate posturi unice.

Potrivit sursei citate, în cazul în care se va obţine avizul ministerului, aici ar urma să se facă angajări atât în aparatul propriu, unde este nevoie de specialişti în domeniul informatic, cât şi în serviciile din subordine – Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară sau Poliţia Locală.

‘Există resurse financiare pentru plata salariilor, în cazul în care se aprobă ocuparea a 18 posturi. Solicitarea a fost transmisă Ministerului Administraţiei şi Internelor iar documentaţia este în curs de analiză’, a precizat Drăghici.

În judeţ, dacă vor primi aprobările necesare, primăriile localităţilor Pecica, Pilu, Bata, Felnac şi Chişineu-Criş vor putea angaja, în total, unsprezece persoane, majoritatea muncitori necalificaţi şi agenţi agricoli, dar şi secretari de primării.

Totodată, la Consiliul Judeţean Arad, de unde un angajat din cadrul Serviciului Buget s-a pensionat pe caz de boală, postul acestuia ar putea fi ocupat prin concurs, în cazul în care MAI îşi va da acordul. AGERPRES