Primarii din localitatile oltene Vladila, Perieti, Izbiceni, Ianca, Colonesti si Corbu, toti realesi luna aceasta in functii pentru inca patru ani, se afla in fruntea administratiilor din localitatile mentionate de mai mult de 18 ani.
Cunoscuti in judet drept „primari de profesie”, singurii edili-sefi care ocupa aceste functii fara intrerupere inca din 1990 au fost cu totii realesi si toti sase sunt membri PSD de la infiintarea acestui partid. Este vorba de Gheorghe Vane (Vladila), Ion Luta (Perieti), Mircea Velica (Izbiceni), Mirel Pascu (Ianca), Constantin Dinut (Corbu) si Nicolae Stan (Colonesti).

Dintre ei, cea mai mare vechime in functie are Mircea Velica, din comuna Izbiceni, ocupant al acestui fotoliu de 34 de ani, care, desi are diploma de inginer a avut un singur loc de munca, pe cel de la Primaria Izbiceni, unde a fost numai primar. Velica este convins ca va iesi la pensie din functia de primar si sustine ca va mai candida atat timp cat sanatatea ii va permite, pentru ca permanent a simtit ca localnicii ii sunt aproape si sunt multumiti de modul in care administreaza comuna, una dintre cele mai dezvoltate din judet.

Un alt primar foarte cunoscut in judet si cu vechime de peste 18 ani este Nicolae Stan din Colonesti, care a fost reales cu peste 92% din voturi, la fel ca la fiecare alegeri locale organizate dupa 1990.

In judetul Olt mai este inca in functie un primar cu 32 de ani de mandat, este vorba de Teodor Burciu din comuna Oporelu, care insa anul acesta s-a pensionat si nu a mai dorit sa candideze, iar peste cateva zile va preda mandatul fiului sau, Valerin Burciu, cel care a fost ales primar al localitatii in urma cu doua saptamani.