Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a decis inlocuirea prefectilor de Arges, Brasov si Hunedoara cu subprefectii acestora.
Astfel, subprefectul de Arges, Ion Popa, cel de Brasov, Adriana Dontu si cel de Hunedoara, Dan Aurel Pricajan, au fost numiti in functia de prefecti ai respectivelor judete. Fostii prefecti au fost numiti subprefecti: Ion Carstoiu – la Arges, Aurelian Leonard Danu – la Brasov si Cristan Marius Vladu – la Hunedoara.

De asemenea, fostii prefecti ai judetelor Dolj, Ialomita si Teleorman – Nicolae Giugea, Marinica Cazacu si, respectiv, Ionel Izina – au fost numiti inspectori guvernamentali. Pe posturile vacante au fost numiti, temporar, Silviu Dumitru (la Dolj), Stelian Caramitru (la Ialomita) si Zorinel Nicolae (la Teleorman). Mircea Teodor Ghita a fost numit prefect al judetului Bihor, in locul actualului secretar general al Guvernului, Ilie Bolojan.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a precizat ca deciziile au fost luate pentru intarirea capacitatii administrative. Spataru a aratat ca inspectorii guvernamentali fac parte din corpul inaltilor functionari publici, in cadrul caruia functioneaza principiul mobilitatii, iar deciziile privind mobilitatea persoanelor care ocupa aceste functii le ia Guvernul pentru eficientizarea activitatii executive. Camelia Spataru a mai amintit ca, de la 1 ianurie 2007, functiile de prefect, subprefect si inspector guvernamental nu mai sunt functii politice.