Şase adăposturi de protecţie civilă din municipiul Constanţa, cu suprafeţe de până la 220 de metri pătraţi fiecare, sunt reabilitate de administraţia locală, lucrările urmând să fie finalizate în următoarele trei luni, au informat reprezentanţii primăriei.

Lucrările au început la adăpostul de apărare antiaeriană de la subsolul unui bloc de pe strada Arcului, urmând ca acestea să fie demarate în alte cinci adăposturi, fiind remediate, printre altele, defecţiunile la instalaţiile electrice.  „Municipalitatea desfăşoară ample lucrări de renovare: se repară şi se zugrăvesc pereţii şi tavanele, se înlocuieşte/vopseşte tâmplăria metalică, se montează obiecte sanitare noi, se verifică şi se remediază defecţiunile la instalaţia electrică şi la tabloul electric, se refac scurgerile sau se înlocuiesc uşile. Lucrările au început la adăpostul de apărare antiaeriană situat pe strada Arcului, bl A 8 şi vor continua la cele situate în următoarele locaţii: Bulevardul Tomis, bloc TS 14 B, sc. B; Strada Egretei, bloc AV 22, sc. A; Strada Egretei, bloc AV 22, sc B; Strada Arcului, bloc A9, sc A; Strada Arcului, bloc A9, sc. B; Strada Arcului, bloc A8, sc. B”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Conform sursei citate, procedurile de reabilitare au fost demarate încă de anul trecut, dar nu sau putut finaliza achiziţiile publice.

În municipiul Constanţa, adăposturile au dimensiuni diferite, de la 48 până la 220 de metri pătraţi, iar fiecare persoană are alocat un metru pătrat.

„Avantajul principal al acestor tipuri de adăposturi îl reprezintă grosimea pereţilor, construiţi astfel încât să facă faţă atacurilor antiaeriene. Buncărele au uşi metalice etanşe, grupuri sanitare, sistem de filtro-ventilaţie şi ieşiri de salvare. În timp de pace adăposturile publice de protecţie civilă pot fi folosite şi în alte scopuri, dar trebuie să fie eliberate în situaţii de urgenţă în maximum 24 de ore”, potrivit administraţiei locale. AGERPRES