Sarbatorile Argesului si Muscelului au debutat cu spectacole si ceremonii emotionante

serbarile_arges.jpgPe 11 august, la sediul Consiliului Judetean, in prezenta oficialitatilor argesene, Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges, a deschis oficial Sarbatorile Argesului si Muscelului, editia a III-a.

In cadrul acestui eveniment organizat de Consiliul Judetean Arges, vreme de o luna de zile, argesenii se vor bucura de lansari de carte, expozitii (Expozitia de preparate culinare traditionale, Targul mesterilor populari etc.), concursuri (Concurs national de electronica pentru elevi, “Cea mai frumoasa argeseanca si cel mai frumos argesean, purtatori ai costumelor populare de sarbatoare” etc.), Festivalul de teatru pentru copii, Congresul international de matematica – informatica, Festivalul Medieval Vlad Tepes – Dracula Fest., dar si de spectacole, joc si voie buna.

Dupa deschiderea oficiala a evenimentului si a schimbului de cadouri efectuat intre Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges si sefii delegatiilor participante la Festivalul International de Folclor Carpati, 2009, pe traseul Teatrul “Al. Davila” – Piata “Vasile Milea”, a avut loc parada ansamblurilor folclorice, iar pe scena din Piata Vasile Milea, Florin Tecau, Vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, Marcel Proca, Prefectul Judetului Arges si Tudor Pendiuc, au inmanat tuturor grupurilor participante, Trofeul Sarbatorilor Argesului si Muscelului – Festivalul International de Folclor Carpati, 2009.

Toate acestea au continuat cu un spectacol de cantece si dansuri populare oferit de ansamblurile folclorice participante la festival (Bulgaria, Italia, Franta, Turcia si Spania), precum si de solistii de muzica populara si usoara (Niculina Stoican, Nistor Band, Morandi). Cei peste 10.000 de pitesteni, prezenti in Piata Vasile Milea, la prima zi a Sarbatorilor Argesului si Muscelului, au fost martorii unui spectacol plin de culoare, muzica si dans, iar la finalul acestuia, au primit din partea Consiliului Judetean Arges, un amplu foc de artificii.

serbarile_arges1.jpg

serbarile_arges3.jpg

serbarile_arges4.jpg

serbarile_arges5.jpg

serbarile_arges6.jpg

serbarile_arges2.jpg


Articol realizat de Claudia Atanasoae.