Şapte primari şi 30 de viceprimari din judeţul Neamţ riscă să îşi piardă mandatele de aleşi ca urmare a incompatibilităţii, situaţia juridică a acestora fiind acum în analiza Prefecturii. Prefectul George Lazăr a declarat că situaţia vine ca urmare a unei informări a Inspectoratului Şcolar Judeţean, potrivit căreia primarii şi viceprimarii incriminaţi sunt şi membri ai consiliilor de administraţii la unele şcoli, fapt interzis de lege.

„Situaţia primarilor este mai complexă, ce presupune o abordare riguroasă şi temeinică. Va dura ceva mai mult analizarea acestor cazuri pentru că nu ne putem baza doar pe corespondenţa cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Trebuie văzut istoricul situaţiei, dacă cei în cauză au dat dispoziţii în care s-au autonumit şi au participat la şedinţele consiliului de administraţie al şcolilor”, a declarat prefectul George Lazăr.

Primarii suspectaţi de incompatibilitate sunt din oraşul Bicaz şi comunele Borleşti, Dragomireşti, Răuceşti, Timişeşti, Valea Ursului şi Sagna. Potrivit listei înaintată Prefecturii de conducerea ISJ, între viceprimarii care sunt membri ai consiliilor de administraţie la şcoli sunt şi ambii viceprimari de Piatra Neamţ. AGERPRES