Municipalitatea botosaneana se va implica si anul acesta in organizarea actiunilor privitoare la „Saptamana Mobilitatii Europene”. Aflata la cea de-a opta editie, Saptamana Mobilitatii Europene este o initiativa europeana menita sa promoveze solutii de transport durabil si sa constientizeze populatia de efectele poluarii masinilor asupra sanatatii umane si asupra calitatii mediului urban.

Anul acesta deviza sub care se vor desfasura actiunile cuprinse in program este „Pentru o calitate a aerului mai buna in orasul nostru”.

Tema aceasta are ca scop incurajarea autoritatilor locale de a aloca mai mult spatiu traficului nemotorizat si de-a regandi balanta dintre spatiul ocupat de masini si spatiul verde in vederea imbunatatirii calitatii aerului la nivel local, una din problemele majore de mediu actuale.

Programul actiunilor ce vor fi desfasurate in perioada 16 – 22 Septembrie, Saptamana Mobilitatii Europene:

17 septembrie: realizarea si distribuirea de pliante tematice – populatiei municipiului Botosani – care sa promoveze mersul pe jos sau cu mijloacele de transport in comun pe perioada 18 – 22 septembrie.

18 septembrie: realizarea de actiuni de constientizare in scoli si licee;

19 si 20 septembrie: „Saptamana Mobilitatii” va continua, cu actiunea „In oras fara masina personala”. In limita posibilitatilor – mersul cu tramvaiul va fi gratuit. Se propune, totodata, intreruperea circulatiei pe b-dul Mihai Eminescu pe sectorul cuprins intre intersectiile bulevardului cu strazile Marchian si Octav Onicescu.

22 septembrie: Efectuarea unui mars simbolic cu biciclete si role (orele 11-13) pe traseul: Liceul A.T. Laurian – Str. Cuza Voda – Str. Marchian – B-dul. Mihai Eminescu – Parcul Mihai Eminescu. Se propune de asemenea si realizarea unui „atelier” de desene pe asfalt cu tema „Ce trebuie facut ca in orasul nostru aerul sa fie mai curat?”, pe Pietonalul Unirii sau in Parcul Mihai Eminescu.