Comisia Europeană a organizat oficial Săptămâna Europeană a Sportului (23-30 septembrie) cu rol de promovare a unui stil de viață activ și mai sănătos, mai ales în condițiile în care pandemia a determinat scăderea nivelurilor de activitate fizică.
Clubul Sportiv Municipal Moinești s-a alăturat, și în anul 2022, acestui eveniment, organizând, prin secțiile de ciclism, tenis de masă, fotbal și baschet, competiții la nivel local ce au urmărit conștientizarea importanței sportului și activității fizice pentru sănătate în rândul copiilor și tinerilor moineșteni.
„Investițiile în educație de peste 7,5 milioane euro demonstrează faptul că ne pasă de generația tânără moineșteană, ea reprezentând viitorul comunității noastre. De aceea, prin cele 8 secții sportive ale CSM Moinești, încurajăm copii și tinerii, să găsească obiceiurile active care să-i ajute să trăiască o viață fericită, sănătoasă. Sportul innobilează sufletul, formează caractere, întărește spiritul și dezvoltă aptitudini”, a declarat primarul municipiului Moinești, Valentin Vieru.