adomnitei_cristian3.jpgPe 22 noiembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, va semna contractul de execuţie a lucrărilor la DJ282 Iaşi – Botoşani. Evenimentul va avea loc în comuna Plugari, fiind precedată de o şedinţă cu primarii din comunele străbătute de această importantă arteră rutieră judeţeană.

„Ziua de 22 noiembrie va fi una de bucurie pentru întreg judeţul Iaşi. Este ziua în care vom semna noul contract privind reabilitarea DJ282 Iaşi – Botoşani. Este un moment foarte dorit atât de mine şi primari, cât şi de locuitorii Judeţului Iaşi. În trecut au fost multe piedici puse acestui proiect, dar am reuşit să trecem peste toate şi, într-un timp record, să ajungem în etapă finală, adică cea de începere a lucrărilor. Am promis că acest proiect va fi dus la capăt în acest mandat şi va fi o promisiune respectată”, a declarat Cristian Adomniţei.

În urma licitaţiei organizate, contractul de lucrări a fost câştigat de asocierea formată din SC Eky Sam SRL Târgu Frumos (lider), SC Transporturi Auto SA Botoşani şi SC Enviro Construct SRL Iaşi. Valoarea contractului este de 48,3 milioane de lei. Asocierea va trebui să refacă 42,8 kilometri de drum dintre cele două judeţe, dar şi sapte podeţe. Lucrările trec prin comunele Ţigănaşi, Vlădeni, Şipote şi Plugari. Lucrările trebuie finalizate până pe 8 ianuarie 2015.