Sanitas Dolj acţionează în instanţă Consiliul Local Craiova pentru neacordarea tichetelor de masă

Federaţia Sanitas acţionează în instanţă Primăria şi Consiliul Local Craiova pe motiv că cele două instituţii au refuzat să includă, în bugetul din acest, bani pentru acordarea tichetelor de masă pentru angajaţii celor trei spitale aflate în subordinea municipalităţii craiovene.

După ce Federaţia Sanitas a primit miercuri o adresă de la Ministerul Finanţelor în care se precizează că personalul din cadrul spitalelor publice pot beneficia în 2011 de tichete de masă în limita sumelor alocate cu această destinaţie, reprezentanţii Sanitas Dolj au încercat să obţină o audienţă la primarul interimar al Craiovei, Mărinică Dincă, pentru a-i solicita să modifice bugetele spitalelor din Craiova, conform adresei Ministerului Finanţelor, însă nu au fost primiţi.

Ileana Ionescu, preşedintele Sanitas Dolj, a declarat, joi, că bugetele spitalelor din Craiova aprobate de Consiliul Local Craiova în şedinţă extraordinară fără a prevedea bani şi pentru tichete de masă sunt construite ilegal, motiv pentru care va acţiona în instanţă atât CL, cât şi Primăria Craiova.


‘De o săptămână am venit personal la domnul viceprimar Dincă şi i-am explicat că interpretează greşit legile ţării în ceea ce priveşte bugetele spitalelor descentralizate din Craiova care sunt autonome şi au venituri proprii. Pentru că nu am căzut de acord, atunci noi am făcut diligenţe la Federaţia Sanitas,La Ministerul Finaţelor, la Preşedintele României şi la Ministerul Sănătăţii pentru a ne trimite precizări. Spre ghinionul nostru, precizarea a fost trimisă ieri (n.red.:miercuri), iar azi (n.red.: joi) a fost şedinţa CL în care s-a aprobat bugetul. Dar ieri am trimis prin fax la Primăria Craiova adresele de la Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii care au solicitat Prefecturii Dolj să ia atitudine şi să rezolve toate cererile salariaţilor din sănătate, ba chiar au cerut directorilor de spitale să ia măsuri pentru ca salariaţii să îşi primească drepturile salariale integral’, a declarat Ileana Ionescu.


Ileana Ionescu a mai spus că solicitările Sanitas făcute în acest sens către Primăria Craiova au fost total ignorate, iar tichetele de masă din bugetul spitalelor au fost scoase intenţionat. ‘Tichetele de masă din veniturile proprii au fost scoase în mod intenţionat din bugetele spitalelor de către primarul interimar Dincă care a refuzat şi să stea de vorbă cu noi. Îl vom acţiona în instanţă, pentru că dacă ne ia tichetele de masă va fi o reală reducere a salariilor cu 15% a angajaţilor din sănătate. Mi se pare incorect ca acest primar interimar al Craiovei să încalce drepturile salariaţilor din sănătate care sunt contribuabili ai acestui oraş şi să ne trateze cu indiferenţă şi cu aroganţă şi mi se pare strigător la cer faptul că nu ţine cont de adresele primite de la MF de la MS care aduc precizări, deci reglementează ceea ce noi susţinem. Ignoră total aceste drepturi şi trece ilegal acum prin şedinţa CL în regim de urganţă bugetele spitalelor, interpretând legea după bunul plac’, a mai spus Ionescu.

În cadrul şedinţei CL Craiova, primarul interimar al Craiovei Mărinică Dincă a declarat că Primăria poate acorda sau nu tichete de masă în limita sumelor aprobate. ‘În lege scrie foarte clar cum se acordă. Dacă o lege ne îngrădeşte până la o anumită valoare, putem sau nu să acordăm tichete de masă?’, a întrebat retoric Dincă. AGERPRES