Sancţiuni drastice pentru constructorii din municipiul Giurgiu care lasă pământ pe domeniul public

giurgiu_firme.jpgPământul scos la suprafaţă în timpul unor lucrări efectuate pe raza municipiului Giurgiu nu se va mai pune la loc, umpluturile la şanţuri şi alte gropi urmând a fi efectuate cu nisip, balastru sau beton, pentru a se evita mizeria şi praful în oraş.

“Când se vor face săpături pentru anumite lucrări, umpluturile vor fi făcute cu nisip, balastru sau beton, pământul nu se mai bagă în groapă. Am discutat cu toate firmele care au lucrări în oraş, azi e ziua când trebuie să-şi ridice pământul şi de mâine poliţia locală va trece la avertismente şi sancţiuni”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El spune că a luat aceste măsuri pentru că acordă o mare atenţie drumurilor, curăţeniei şi spaţiilor verzi din oraş. “Le-am dat un spaţiu în fosta platformă unu a Combinatului Chimic să ducă pământul, nu le luăm bani pentru asta, dar nici nu le mai dăm voie să pună pământul provenit de la lucrări fiecare pe unde doreşte”, a completat primarul municipiului, Nicolae Barbu.

Pentru cei care nu vor respecta regulamentul în vigoare pe raza municipiului vor fi aplicate amenzi care merg de la trei mii de lei în prima zi până la o sută de mii de lei în a patra zi de nerespectare a regulamentului. Primarul vrea să acorde o mare atenţie curăţeniei de primăvară în municipiu şi spune că, până la jumătatea lunii aprilie, vrea să fie terminate lucrările începute pentru ca oraşul să fie pregătit de sărbătorirea patronului spiritual al localităţii – Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. AGERPRES