Salariile presedintilor din Radio si Televiziune vor fi stabilite de Guvern

Salariile presedintilor Consiliilor de Administratie ale institutiilor publice de radio si televiziune, precum si lefurile directorilor generali ai acestora, vor fi stabilite prin hotarare de guvern, au decis deputatii din comisiile de cultura, care au discutat si aprobat proiectul de modificare a legii de organizare si functionare a SRTv si SRR, apartinand udemeristului Kelemen Hunor.
Parlamentarii nu au fost de acord cu propunerea acestuia ca mandatele Consiliilor de Administratie ale celor doua institutii sa fie invalidate numai daca Parlamentul a respins doi ani la rand rapoartele de activitate, pastrand actuala prevedere, prin care se demit Consiliile imediat dupa respingerea raportului de activitate pe anul in curs. O alta modificare adusa propunerii initiale a deputatului UDMR stabileste ca, in cazul in care vreuna din institutii ramane fara presedinte al CA sau fara director general, interimarii sa fie desemnati de comisiile parlamentare de cultura. Durata interimatului a fost redusa de la sase la trei luni.

Din Consiliile de Administratie vor face parte noua membri desemnati de Legislativ, un reprezentant al Presedintiei, unul al Guvernului, unul al Academiei Romane si doi salariati care vor avea drept de vot consultativ. Deputatii au pastrat neschimbata propunerea de separare a functiei de presedinte al CA de cea de director general. Astfel, primul va fi ales prin vot de catre membrii Consiliului, in timp ce al doilea va trebui sa sustina un concurs pentru ocuparea postului.