Salariile directorilor celor patru societati din subordinea Consiliului Local al municipiului Botosani au fost majorate, pe 18 decembrie, prin votul consilierilor locali.

Potrivit unei hotarari adoptate de acestia, fiecare dintre directorii societatilor Termica SA, Locativa SA, Urban Serv SA si Eltrans SA va beneficia lunar de o suma fixa egala cu indemnizatia unui subsecterar de stat, care este de 5.648 de lei, la care se adauga o suma cuprinsa intre 500 si 2.000 de lei, in functie de importanta activitatii si responsabilitatea functiei.

In aceste conditii, directorul societatii de termoficare Termica SA, Ion Diaconu, va primi lunar 7.648 de lei, in timp ce directoruul firmei de salubritate Urban Serv, Gheorghe Pricopi, va incasa 7.148 de lei. In acelasi timp, directorii firmelor de transport si de administrare a spatiilor locative, Ioan Comarita si, respectiv Florinel Gornea, vor primi cate 6.148 de lei.

Majorarile au fost facute in baza unei ordonante recent emise de guvern, potrivit careia veniturile directorilor societatilor comerciale cu capital de stat nu pot depasi indemnizatia unui secretar de stat. La Botosani, actul normativ genereaza o crestere medie cu 30% a veniturilor directorilor societatilor la care Consiliul Local este actionar unic. „Este adevarat ca ordonanta a fost data de guvern pentru reducerea salariilor mari pe care le luau directorii societatilor sau regiilor nationale, dar ea se aplica si la societatile de interes local. Personal, prin aceasta ordonanta castig la salariu in jur de 30%, ceea ce dovedeste ca in ultimii ani am avut un salariu mai mic decat era normal. Alti colegi din tara aveau salariul mai mare decat al meu”, a declarat directorul societatii de salubrizare, Gheorghe Pricopi.