Sindicatul salariaţilor din primăria municipiului Arad nu a organizat marţi nici un fel de acţiune de protest, cu toate că este afiliat la Federaţia Naţională din Administraţia Publică Locală.

În primărie nu au avut loc acţiuni de protest deoarece abia în cursul săptămânii trecute a fost aleasă noua conducere a sindicatului, având în vedere că în luna decembrie a anului trecut vechea conducere şi-a depus mandatul.

“Suntem abia la început, iar acum ne punem la curent cu situaţia. Acum nu am participat la greva de avertisment, însă, în ceea ce priveşte măsurile de protest viitoare, pot spune că în mod cert ne vom ralia şi noi”, a declarat Mihnea Silaghi, noul lider de sindicat.

Privitor la acţiunile de protest ale funcţionarilor publici care au avut loc marţi la nivel naţional, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a afirmat că atâta timp cât România este membră a Uniunii Europene, trebuie să fie respectate standardele de personal şi standardele de costuri impuse de UE. “Ministerul Finanţelor a pregătit un act normativ în care s-a raportat doar la numărul de locuitori, nu şi la nevoile reale ale localităţilor respective. Spre exemplu, Aradul este pus pe ‘picior de egalitate’ cu Braşovul, în condiţiile în care numărul de locuitori ai Braşovului este mult mai mare decât ai Aradului. Trebuie ca MF să stabilească un anume standard de personal, iar administraţiilor locale să li se permită ca, în cazul în care au nevoie de un număr mai mare de angajaţi, să angajeze atâţia de câţi au nevoie”, a spus Gheorghe Falcă, într-o conferinţă de presă. AGERPRES