Salaj: prefectul s-a intalnit cu o delegatie a Bancii Mondiale

Pe 5 mai, prefectul Andrei Todea a participat la sedinta extraordinara a Comitetului Consultativ din cadrul Proiectului de Dezvoltare Rurala (PDR).
La intalnire au mai fost prezenti reprezentantii Bancii Mondiale si ai Unitatii de Management a Proiectului, precum si conducerea Consiliului Judetean Salaj, sefi ai institutiilor deconcentrate – implicate in proiect – primari din teritoriu si reprezentantul societatii civile, membru al comitetului. In cadrul intalnirii a fost prezentat stadiul actual al PDR – la nivelul judetului, si s-au purtat discutii cu reprezentantii Bancii Mondiale si ai Unitatii de Management a Proiectului pe marginea evaluarii realizate la nivelul judetului Salaj si a posibilitatilor de derulare a unei noi etape a PDR. Conform celor declarate de reprezentantii Bancii Mondiale se analizeaza posibilitatea initierii unei noi etape a PDR a carei valoare sa fie mai mare decat prima, fiind vehiculata suma de 60 milioane de dolari.

Legat de desfasurarea sedintei, prefectul Andrei Todea a precizat ca “a fost analizat modul in care s-a implicat Comitetul Consultativ in derularea primei etape a proiectului precum si problemele intampinate la nivelul comunelor beneficiare. Nu in ultimul rand, a fost abordat si subiectul referitor la modul in care se percepe posibilitatea unei noi colaborari in cadrul unei noi etape a PDR. Cat priveste concluziile privind evaluarea proiectului la nivelul Salajului, acestea au fost pozitive, in sensul ca s-a respectat intocmai planul de desfasurare, urmand sa se semneze contractele cu castigatorii licitatiilor organizate in vederea desemnarii executantilor lucrarilor.”
Prima etapa a Proiectului de Dezvolatre Rurala a fost in valoare de 40 milioane de dolari.