Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a anunţat, la Zalău, că 14 comune şi două oraşe din judeţul Sălaj vor beneficia de alocări bugetare în valoare totală de aproximativ 180 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, prin Programul „Anghel Saligny”.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în Sălaj există 122 de proiecte de urmează a fi finanţate prin Programul „Anghel Saligny”, cu peste un miliard de lei.

„Avem o nouă provocare, Programul naţional Anghel Saligny, unde judeţul Sălaj beneficiază de un buget de 1.266.000.000 lei. Sunt 122 de proiecte pentru care s-a emis un ordin de ministru. Pentru toate aceste proiecte există o platformă la Ministerul Dezvoltării, unde fiecare unitate administrativ-teritorială, mai precis fiecare beneficiar (…), încarcă toate acele date în platformă, care ţin cont de eligibilitatea proiectului; putem să ajungem la maturitatea de a semna aceste contracte. (…) 16 localităţi din cele 28 care au depus proiecte pentru Programul ‘Anghel Saligny’ pentru gaze naturale, astăzi le-am înmânat ordinul de ministru. Valoarea acestor contracte este de aproape 180 de milioane de lei. Urmează ca similar programelor care le derulăm pe apă, canalizare şi pe infrastructură rutieră, să încarce în această platformă toate informaţiile necesare, în aşa fel încât ulterior să putem să semnăm contracte individuale cu fiecare dintre cele 16 UAT-uri în parte”, a precizat Adrian-Ioan Veştea.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Lucian Bode şi directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, s-au întâlnit, luni, la Zalău, cu primarii din judeţul Sălaj. Evenimentul a avut ca temă principală proiectele finanţate în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” şi cele derulate prin CNI.

În cadrul întâlnirii au fost semnate patru contracte de proiectare şi execuţie pentru investiţii implementate prin Compania Naţională de Investiţii în comunele Bobota, Hereclean, Românaşi şi Valcău de Jos, şi alte patru prin „Anghel Saligny”, în Agrij, Almaşu, Cehu Silvaniei şi Letca.

Tot luni, Adrian-Ioan Veştea va semn un ordin de ministru pentru o investiţie de 55 de milioane de lei, prin Compania Naţională de Investiţii, pentru lucrări de reabilitare a spitalului orăşenesc din Şimleu Silvaniei.

În cadrul conferinţei de presă de luni, ministrul Veştea a menţionat că judeţul Sălaj a beneficiat până în prezent, prin PNDL I şi PNDL II, de o alocare bugetară de aproape 1.000.000.000 lei pentru 238 de proiecte de investiţii. AGERPRES