Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au participat pe 15 mai la inaugurarea Sălii Sporturilor din municipiul Alexandria, în prezenţa a 1.500 de sportivi şi cetăţeni.

Înainte şi după ceremonie, cei doi au analizat îmbunătăţirile aduse obiectivului, iar timp de aproximativ două ore au asistat la demonstraţii sportive.

Sala arată senzaţional. Cred că e o bucurie pentru oricine de aici, din judeţ. Ani de zile, de când eram mici, am jucat într-o sală mult mai mică şi destul de tristă în care iarna îngheţam de frig, nu era lumină, erau mult mai puţine locuri. Cu toate astea, mişcarea sportivă în judeţ a dat nume importante care au câştigat competiţii. Arată foarte bine, este foarte funcţională, este foarte modernă. Este o mare bucurie pentru copii, pentru profesori, pentru elevi şi pentru autorităţile locale, pentru că asta e o sală în care se pot organiza şi competiţii internaţionale. Suprafaţa de joc este foarte bună – sunt trei săli aşa în România, din câte ştiu – este un parchet adus din Canada, este foarte bun. Se poate practica aproape orice sport aici.”, a declarat Liviu Dragnea.

Obiectivul finanţat de Compania Naţională de Investiţii a fost refăcut în totalitate. Lucrările de modernizare au durat aproape doi ani şi se ridică la aproximativ 20,5 milioane de lei.

Noua Sală Polivalentă va avea 1.350 de locuri pentru public, 100 de locuri VIP, 50 de locuri pentru presă, o suprafaţă totală de joc de 44 m x 24 m, trei săli suplimentare pentru antrenament şi un corp administrativ, sistem de nocturnă, sistem de sonorizare şi afişaj, sistem de climatizare.

Principala atracţie pentru publicul spectator la Sala Polivalentă din Alexandria va consta în urmărirea meciurilor de baschet în Divizia A între BC Teleorman Alexandria şi alte echipe de acelaşi nivel din ţară. AGERPRES