Prima sală polivalentă din judeţul Alba, o investiţie de 12 milioane de euro, construită la Blaj printr-un parteneriat între administraţia locală şi cea judeţeană, este finalizată, urmând ca săptămâna viitoare, în 8 iunie, să aibă loc recepţia lucrărilor.

„În 8 iunie va fi recepţia Sălii Polivalente de Sport. Sala este finalizată sută la sută. (…). Până la 1 iulie va fi montat şi mobilierul. Este o investiţie care costă aproximativ 12 milioane de euro. Pare mult, dar, raportat la ce există în piaţa românească, este cea mai ieftină sală polivalentă din România construită în ultimii 7-8 ani. Este o sală polivalentă cu care chiar ne putem mândri”, a declarat într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Edilul a subliniat că, din păcate, creşterea preţurilor la materialele de construcţii a pus administraţia în dificultate.

„Suntem cu un deficit de aproximativ un milion de euro, bani pe care nu-i avem pentru achitarea ultimelor facturi. Sper să primim sprijin guvernamental. Alte localităţi şi alte zone au primit bani, prin Compania Naţională de Investiţii, să construiască săli întregi şi stadioane. Noi avem nevoie doar de un milion de euro ca să finalizăm sala. (…). Am găsit înţelegere şi la constructor (o firmă din Cluj – n.r.), care a prelungit durata de plată până la sfârşitul anului”, a explicat primarul. Rotar a adăugat că lucrările privind amenajarea peisagistică, derulate printr-un alt proiect, sunt realizate în proporţie de 60%, iar în două luni va fi finalizată şi această investiţie.

Cu o capacitate de aproape 2.000 de locuri pe scaune, care respectă toate standardele naţionale şi europene pentru competiţiile sportive de volei, handbal, baschet şi tenis, noua sală polivalentă va găzdui din toamnă meciurile echipei feminine „Volei Alba Blaj”, care, recent, a cucerit al 7-lea titlu naţional şi a disputat, de asemenea, finala Cupei CEV, a doua competiţie valorică intercluburi din Europa.

În iulie, timp de o lună, la Blaj va fi în stagiu de pregătire şi echipa naţională de volei feminin. De altfel, potrivit unui parteneriat încheiat cu federaţia de profil, meciurile naţionalei de volei feminin se vor desfăşura la Blaj timp de 5 ani.

Investiţia este suportată din bugetul local al Municipiului Blaj şi din bugetul judeţului Alba, printr-un parteneriat în cote egale între Primăria Municipiului Blaj şi Consiliul Judeţean Alba. Iniţial, investiţia a fost estimată la 6,5 milioane de euro. AGERPRES