Incepand de pe 1 septembrie au intrat in efectivitate contractele privind gestiunea si intretinerea retelei de strazi reabilitate din Capitala.
Un mare numar de strazi au fost reabilitate in ultimii cinci ani, multe altele urmand a beneficia de acest tratament in perioada urmatoare. Odata cu amplasarea acestei actiuni de reabilitare si modernizare a retelei stradale apare necesitatea unei activitati paralele de intretinere si de mentinere a strazilor reabilitate la un nivel de servicii ce vizeaza pastrarea caracteristicilor tehnice si functionale ale strazilor supuse acestui tip de program.

Noua forma de activitate, de asumare prin contract de catre un executant, ales prin selectie, in vederea mentinerii nivelului tehnic din momentul contractarii, pe intreaga durata a contractului, vine sa raspunda dorintei utilizatorilor, de a avea permanent o retea stradala viabila care sa asigure fluenta traficului si conditii de siguranta si confort, iar acestea sunt elementele care strau la baza contractului.

Obiectivul programului il constituie gestionarea si intretinerea strazilor aflate in administrarea Primariei Capitalei pe o durata de 5 ani astfel incat strazile sa ramana permanent la acelasi nivel de asigurare a confortului, sigurantei si fluentei traficului. Tipul contractului este de