Pe 15 aprilie a fost infiintata Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a membrilor din Capitala ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB).
Adunarea Generala, formata din reprezentanti ai societatilor comerciale bucurestene, a decis ca Departamentul Bucuresti din cadrul CCIRB sa dobandeasca personalitate juridica proprie, devenind Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). Aceasta este o organizatie autonoma, neguvernamentala, destinata promovarii intereselor membrilor sai, dezvoltarii comertului, industriei si serviciilor in Municipiul Bucuresti. In plen, a fost adoptat Statutul CCIB si au fost confirmati, pentru perioada 15 aprilie 2005 – iunie 2006, membrii conducerii CCIB, respectiv ai Colegiului de Conducere, ai Birourilor Sectiunilor Industrie, Comert-Turism si Servicii, in conformitate cu rezultatele alegerilor pe Sectiuni din iunie 2002, aprobate in Adunarea Generala a CCIRB pentru componenta Camera Bucuresti.

Presedinte al CCIB a fost ales Stefan D. Popa, presedintele Sectiunii Servicii, iar in functiile de vicepresedinti au fost confirmati Constantin Rasnoveanu, presedintele Sectiunii Comert-Turism, si Nicolae Vasile, presedintele Sectiunii Industrie.
Adunarea Generala a membrilor CCIB a aprobat si functionarea, in cadrul Camerei, a unui grup de lucru permanent pe probleme de Strategie, Parteneriat, Etica si Mediere, al carui presedinte, numit de Colegiul de Conducere al CCIB pe o perioada determinata, va indeplini, de drept, si functia de vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. Membrii CCIB au tinut sa mentioneze ca isi mentin pozitia de a contesta HG nr. 95/2005 in intregul sau si, ca atare, Colegiul de Conducere al CCIB se va adresa Guvernului Romaniei cu solicitarea de a se recunoaste in mod expres personalitatea juridica a CCIB prin completarea HG nr. 799/1990.