În perioada 24 – 28 iulie, 130 de copii care provin din familii defavorizate din punct de vedere social vor participa la cursurile organizate în cadrul Școlii de vară care se desfășoară la Biserica “Sf Gheorge” din Moinești.

Programul Școlii începe la ora 8:00 cu oficierea Sfintei Liturghii și se încheie la ora 15:00, când copii sunt preluați de părinți. Proiectul include activități diverse: pictură (pe sticlă, lemn, piatră, măști), laborator de experimente, jocuri de cunoaștere, storytelling, modelaj de baloane, karaoke, șah, teatru, desene pe asfalt, fotbal, tir cu arcul, workshop-uri de igienă generală și alimentație sănătoasă. Pe parcursul programului copii beneficiază de prânz și o gustare de fructe.

Proiectul vine în completarea eforturilor îndelungate ale administrației locale de a depăși problemele socio-economice din municipiul Moinești prin sprijinirea copiilor proveniți din familii defavorizate din punct de vedere social, în vederea creării unor condiții optime de dezvoltare, creștere și instruire a a acestora. Se încearcă astfel promovarea dreptului fiecărui copil de a-și păstra relațiile familiale, de a se dezvolta în parametri normali și de a se integra în societate, de a beneficia de toate drepturile cuprinse în Convenția cu privire la Drepturile Copilului.

“Școala de vară” face parte din proiectul “Părinți informați – Copii protejați” și se derulează cu sprijinul financiar al UNICEF, al Norway Grants și al Primăriei municipiul Moinești, în cadrul unei inițiative mai ample intitulată “Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității în județul Bacău”. Parteneri sunt Asociația Așezământul Social Filantropic “Sf. Mare Mucenic Gheorghe” și Școlile Gimnaziale “George Enescu” și “Alexandru Sever”.