Pe 20 octombrie a avut loc, la Reşiţa, semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Reabilitare Centru pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa” realizat de Consiliul Judeţean Caraş – Severin. Contractul de finanţare a fost semnat de către Sorin Frunzăverde, Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş – Severin şi reprezentant al instituţiei – beneficiar din cadrul proiectului, şi de către Sorin Maxim, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

Proiectul contractat are o valoare totală de aproximativ 3,63 milioane lei (aproximativ 0,86 milioane euro) şi o valoare aproximativă a finanţării nerambursabile de 2,67 milioane lei (aproximativ 0,63 milioane euro).

Proiectul „Reabilitare Centru pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa” primeşte finanţare în cadrul domeniului major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”, axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”.


Proiectul vizează creşterea gradului de confort şi a calităţii vieţii persoanelor asistate din cadrul centrului. Această evoluţie a situaţiei prezente va fi asigurată prin reabilitarea corpurilor de clădire existente în cadrul centrului pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa, extinderea corpului de clădire destinat spaţiilor de cazare, alimentarea cu apă printr-o staţie de tratare cu ionizare, realizarea unei canalizări menajere cu mini-staţie de epurare şi separator de grăsimi, precum şi montarea unei centrale termice pentru întregul complex de clădiri. Proiectul se va implementa pe parcursul a 27 de luni.
Proiectul „Reabilitare Centru pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa” este cel de-al cincilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanţare în cadrul domeniului major de intervenţie 3.2 al Programului Operaţional Regional în Regiunea Vest.