Mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţele Prahova şi Braşov au semnat, pe 3 iunie, la Sinaia, actul constitutiv şi statutul Asociaţiei de Dezvoltare lntercomunitară (ADI) „Valea Prahovei în Acţiune”, proiectul prioritar pe care şi-l asumă membrii acesteia fiind realizarea autostrăzii Comarnic-Braşov.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, care este preşedinte al acestei asociaţii de dezvoltare, a declarat, într-o conferinţă de presă, că acest organism va avea rolul de suport pentru Ministerul Transporturilor în realizarea autostrăzii, dar şi rolul de a pune presiune pe minister în acest scop.

„Se va constitui un grup de lucru dedicat acestui proiect din care vor face parte şi reprezentanţi ai ADI Valea Prahovei în acţiune.Vom participa permanent, vom asigura sprijin tehnic, economic, logistic pentru ca proiectul să meargă mai departe”, a explicat Vlad Oprea.

Secretarul de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) Mihail Veştea a declarat că există discuţii pentru gândirea unui întreg concept de mobilitate pe toată Valea Prahovei, fiind vorba despre legătura cu Braşovul pe mai multe căi.

„Sigur că proiect prioritar pentru această asociaţie este realizarea autostrăzii, dar noi am avut discuţii şi la nivelul Ministerului Transporturilor şi la Compania Naţională de Investiţii în Infrastructură Auto şi la CFR şi la MLPDA să gândim un concept de mobilitate. De fapt, pe toată Valea Prahovei, legătura cu Braşovul, pentru că de fapt acesta este conceptul major, care înseamnă şi autostradă, şi cale ferată şi întreaga mobilitate, transportul public de persoane şi tot acest concept. Momentul este esenţial, faptul că mai multe autorităţi locale se unesc şi gândesc împreună tot ce înseamnă mobilitatea pe Valea Prahovei este esenţa lucrurilor. O să vedeţi (…) că în câţiva ani va fi şi aici, pe Valea Prahovei, legătura cu Braşovul un concept unitar. (…) Am discutat şi demarăm realizarea unui masterplan de mobilitate pe zona aceasta”, a spus Veştea.

Actul constitutiv şi statutul Asociaţiei de Dezvoltare lntercomunitară „Valea Prahovei în Acţiune” au fost semnate de primarii oraşelor Sinaia, Azuga, Comarnic, Râşnov şi de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. AGERPRES