dragomir_bogdan.jpgAfirma Bogdan Dragomir – Directorul de Vanzari Mobilier Urban al companiei RUD Florian Rieger, în interviul acordat portalului Administratie.ro.

Domnia Sa explică cum a ajuns RUD Florian Rieger unul din liderii pietei nationale de mobilier urban, care sunt avantajele pe care le ofera partenerilor din administratia locala si puncteaza noile tendinte estetice la care se pot alinia edilii din Romania pentru a-si infrumuseta localitatile.

– Care este domeniul de activitate al companiei RUD Florian Rieger si care sunt principalele coordonate ale activitatii sale de la intrarea pe piata romaneasca?

– Grupul RUD este un concern international de familie, cu peste 135 de ani de experienta, care ofera solutii inovatoare pentru sectorul public si privat, prin diverse produse metalice de inalta calitate! Mobilierul Urban produs de firma noastra rezista celor mai grele conditii meteo si ofera o relatie armonioasa cu mediul inconjurator. Decizia de a infiinta o filiala RUD in Sibiu a fost luata in 2003 in contextul concurentei tot mai puternice din sectorul nostru de activitate si al presiunilor de a scadea costurile de productie. Cresterea continua a activitatii si performantei firmei noastre se reflecta in investitiile efectuate in ultimii ani la sediul nostru din Sibiu. De exemplu, in perioada 2008-2010 s-au facut investitii de 1,7 milioane de euro pentru extinderea halei de productie si a spatiului administrativ cu inca 3600 mp. Strategia noastra de dezvoltare se bazeaza pe doua principii foarte clar definite: Inovatie Continua si Calitate Maxima!

– Ce ati adus nou in peisajul actual al zonelor exterioare si care sunt cele mai importante proiecte realizate in Romania?

-In ultimii 8 ani, de cand activam pe piata romaneasca, am promovat continuu mobilierul urban complet metalic si bancile stradale cu lemn stratificat, deoarece au o durata de viata mult mai mare, cheltuieli de mentenanta zero pe perioada de utilizare si rezistenta la vandalism! De asemenea, foarte apreciat in acest moment este mobilierul metalic zincat termic si vopsit in camp electrostatic cu vopsele biologice termo izolante, precum si produsele realizate din DURAPOL (un material plastic special, rezistent la temperaturi extreme si socuri mecanice). Ca noutate trebuie mentionate mobilierul urban transparent cu un design modern si mobilierul urban modular, care se poate asambla in diferite forme.

Dintre proiectele importante realizate in Romania, va detaliem doar cateva:

1. Reamenajarea in 2007 a centrului istoric al orasului Sibiu (Piata Mare), unde am furnizat banci cu lemn stratificat (modelul Stella din imagine), cu un design foarte modern si extrem de confortabil, pentru a fi la inaltimea asteptarilor, atat a locuitorilor orasului de pe Cibin, cat si a miilor de turisti straini care viziteaza anual orasul.

rud_sibiu.jpg

2. Reamenajarea in anul 2008 a parcului Nicolae Filimon din Bucuresti, prin echiparea aleilor cu cosuri de gunoi, banci si garduri din plasa de sarma sudata, pentru a permite o vizibilitate maxima a spatiilor verzi inconjuratoare.

rud_filimon.jpg

3. Reamenajarea in anul 2009 a zonei centrale a orasului Orastie, unde am furnizat banci metalice cu sezut si spatar din plasa de sarma sudata, cosuri de gunoi metalice si jardiniere pentru a satisface nevoia de a imbina armonios stilul traditional al zonei repsective, pavata cu piatra cubica, cu modernitatea mobilierului urban de calitate.

rud_orastie.jpg

4. Echiparea moderna in anul 2010 a noului sediu central OMV Petrom (Petrom City) cu diverse produse de mobilier urban, pentru a se incadra in arhitectonica ultra moderna a cladirilor in zona interioara si exterioara.

rud_omv.jpg

5. Furnizarea in anul 2011 catre Primaria Bacau a unei game moderne de cosuri de gunoi din material plastic foarte rezistent-Durapol, pentru a imbina utilul cu placutul, adica pentru a satisface atat nevoia colectarii unui volum mare de deseuri, cat si nevoia de a vedea mobilier stradal cu un design modern.

rud_bacau.jpg

– Care sunt cei mai importanti parteneri ai dvs. din administratia locala si de ce avantaje beneficiaza acestia in urma colaborarii cu compania RUD Florian Rieger?

– Dintre partenerii din administratia publica locala mentionam Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Timisoara, Primaria Municipiului Orastie, Primaria Municipiului Arad, Primaria Municipiului Bacau, Primaria Municpiului Medias, Primaria Municipiului Alba-Iulia, Primaria Municipiului Tulcea si Primaria Municipiului Ramnicu Valcea, iar dintre cei mai puternici parteneri privati ne face placere sa amintim companiile OMV Petrom, Romprest si Retim Ecologic Service SA.

Principalele avantaje ale colaborarii cu firma noastra constau in faptul ca le oferim consultanta pentru identificarea solutiilor adecvate pentru mobilarea zonelor exterioare, iar produsele pe care le realizam sunt ergonomice, de foarte buna calitate, realizate la standarde germane. De altfel, trebuie mentionat ca produsele RUD-Erlau, care asigura eficientizarea costurilor cu mobilarea oraselor, beneficiaza de o garantie de pana la zece ani, sunt certificate ISO 9001 si au castigat numeroase concursuri de design la nivel european! Reconditionarea produselor achizitionate de la noi mareste garantia acordata produselor. Nu in ultimul rand, reusim sa oferim solutii personalizate in functie de nevoile fiecarui client, iar in contextul actualei crize financiare am decis sa le oferim partenerilor nostri termene de plata mai mari decat in mod obisnuit!

– Ce alte produse de mare utilitate pentru institutiile administratiei publice comercializati in acest moment?

– Comercializam cu succes aparate de fitness pentru zone exterioare, recipienti de colectare a deseurilor, recipienti de colectare selectiva, suporti pentru biciclete, echipamente de stocare si imprastiere a materialului antiderapant, precum si stalpi de delimitare sau sezlonguri.

Pentru alte detalii legate de produsele pe care le comercializam, cei interesati ne pot contacta la adresa: RUD Florian Rieger SRL, str. Europa Unita nr. 4, 550052 Sibiu, tel. 0269.203.609, fax 0269.203.620, email vanzari@rud.ro, www.rud.ro, www.MobilierUrbanModern.ro.