dragomir_bogdan.jpgAfirma Bogdan Dragomir – Directorul de Vanzari Mobilier Urban al companiei RUD Florian Rieger, în interviul acordat portalului Administratie.ro.

Domnia Sa explică cum a ajuns RUD Florian Rieger unul din liderii pietei nationale de mobilier urban, care sunt avantajele pe care le ofera partenerilor din administratia locala si puncteaza noile tendinte estetice la care se pot alinia edilii din Romania pentru a-si infrumuseta orasele.

– Care este domeniul de activitate al companiei RUD Florian Rieger si care sunt principalele coordonate ale activitatii sale de la intrarea pe piata romaneasca?

– Grupul RUD este un concern international de familie, cu peste 135 de ani de experienta, care ofera solutii inovatoare pentru sectorul public si privat, prin diverse produse metalice de inalta calitate. Toate produsele sunt rezultatul aspiratiei spre creativitate si perfectiune in domeniile noastre forte de activitate: prelucrare metal, sudura, tratament termic si tehnologia suprafetelor. Mobilierul urban produs de firma noastra rezista celor mai grele conditii meteo si ofera o relatie armonioasa cu mediul inconjurator. La ridicare, ancorare si transport, lanturile RUD garanteaza pentru calitate si siguranta. Pe zapada si gheata, sau chiar si in cele mai grele conditii de teren, lanturile antiderapante RUD asigura un mers sigur, oferind sisteme de montaj inovativ si durata de viata indelungata. In prezent, avem aproape 500 de patente si drepturi de producator germane si internationale, dezvoltate in mod continuu.

Decizia de a infiinta o filiala RUD in Sibiu a fost luata in 2003 in contextul concurentei tot mai puternice din sectorul nostru de activitate si al presiunilor de a scadea costurile de productie. Alegerea locatiei in Sibiu s-a facut datorita nivelului salarial atractiv din zona, a posibilitatii de a gasi personal bine calificat si cu o mentalitate apropiata de cea germana si, nu in ultimul rând, a pozitiei geografice avantajoase. Cresterea continua a activitatii si performantei firmei noastre se reflecta in investitiile efectuate in ultimii ani la sediul nostru din Sibiu. De exemplu, in perioada 2008-2010 s-au facut investitii de 1,7 milioane de euro pentru extinderea halei de productie si a spatiului administrativ cu inca 3600 mp. Strategia noastra de dezvoltare se bazeaza pe doua principii foarte clar definite: Inovatie Continua si Calitate Maxima.

– Cum ati reusit sa va castigati renumele uneia dintre cele mai importante companii producatoare de mobilier urban din Europa?

– In primul rand, prestigiul este dat de experienta de peste 135 de ani in prelucrarea metalului si de peste 40 de ani in producerea de mobilier de exterior exclusiv metalic. Renumele a fost obtinut prin calitatea produselor pe care le producem, dublate de o perioada de garantie indelungata si de serviciile profesionale post-vanzare asigurate. In momentul de fata, compania RUD ofera produse cu un inalt grad de tehnologizare, calitate superioara si design modern la clienti fideli din peste 120 de tari. Printre acestia, clienti din domenii cheie, cum ar fi Caile Ferate Germane si Austriece, pentru care suntem furnizor de mobilier urban. Un factor foarte important al dezvoltarii companiei a fost faptul ca oferim permanent posibilitatea de implementare a produselor noastre in toate zonele pietonale, atat interioare cat si exterioare, dar si posibilitatea de adaptare a produselor in functie de nevoiile clientului. In ultimii ani, prin dezvoltarea de tehnologii noi in ceea ce priveste tratamentul de suprafata si protectia anticoroziva a elementelor metalice, reusim sa oferim produse care sunt in aceeasi masura ergonomice si estetice.

rud_banca.jpg

– Care sunt cei mai importanti parteneri ai dvs. din administratia locala si de ce avantaje beneficiaza acestia in urma colaborarii cu compania RUD Florian Rieger?

– Dintre partenerii din administratia publica locala mentionam Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipipiului Timisoara, Primaria Municipiului Orastie, Primaria Municipiului Arad, Primaria Municipiului Bacau, Primaria Municpiuluii Medias, Primaria Municipiului Alba-Iulia, Primaria Municipiului Tulcea si Primaria Municipiului Ramnicu Valcea, iar dintre cei mai puternici parteneri privati ne face placere sa amintim companiile OMV – Petrom, Romprest si Retim Ecologic Service SA.

Principalele avantaje de care se bucura in urma colaborarii cu noi atat administratiile locale, cat si partenerii privati, sunt faptul ca oferim consultanta pentru identificarea solutilor perfecte pentru mobilarea zonelor exterioare, iar produsele pe care le realizam sunt ergonomice, de foarte buna calitate, la standarde germane. De altfel, trebuie mentionat ca produsele RUD Florian Rieger, care asigura eficientizarea costurilor cu mobilarea oraselor, beneficiaza de o garantie de pana la zece ani, sunt certificate ISO 9001 si au castigat numeroase concursuri de design la nivel european. Reconditionarea produselor comercializate in cadrul companiei noastre mareste garantia acordata produselor. Nu in ultimul rind, reusim sa oferim solutii personalizate in functie de nevoile fiecarui client, iar in contextul actualei crize financiare am decis sa le oferim partenerilor nostri termene de plata mai mari decat in mod obisnuit.

– Care sunt noile tendinte in domeniul mobilierului urban pe care le propuneti edililor din Romania pentru a infrumuseta localitatile pe care le administreaza?

– Recomandam mobilierul complet metalic deoarece are o durata de viata mult mai mare, cheltuieli de mentenanta zero pe perioada de utilizare si rezistenta la vandalism. De asemenea, foarte apreciate in acest moment sunt mobilierul metalic zincat termic si vopsit in camp electrostatic cu vopsele biologice termo izolante, precum si produsele realizate din DURAPOL (un material plastic special rezistent la temperaturi extreme si socuri mecanice). Tot in tendintele anului 2011 trebuie mentionate mobilierul urban cu un design modern si transparent si mobilier urban modular, care se poate asambla in diferite forme.

– Ce alte produse de mare utilitate pentru institutiile administratiei publice comercializati in acest moment?

– Comercializam cu succes aparate de fitness pentru zone exterioare, recipienti de colectare a deseurilor, recipienti de colectare selectiva, echipamente de stocare si imprastiere a materialului antiderpant, precum si sezlonguri.

Pentru alte detalii legate de produsele pe care le comercializam, cei interesati ne pot contacta la: RUD Florian Rieger SRL, str. Europa Unita nr. 4, 550052 Sibiu, tel. 0269.203.609, fax 0269.203.620, email vanzari@rud.ro, www.rud.ro, www.MobilierUrbanModern.ro.

rud_banci.jpg