Roxana Iorga este noul viceprimar al municipiului Roman

Pe 26 ianuarie a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Roman, pe ordinea de zi fiind 17 proiecte de hotărâre, unul fiind cel legat de alegerea, din rândul consilierilor locali, a unui viceprimar. Toți cei 20 de consilieri au fost prezenți la ședință. Liderul de grup de la PNL, Leonard Achiriloaei, a propus-o pe Roxana Iorga, iar Ilie Boloca a propus ca, din partea PSD, funcția să fie preluată de Daniel Vasiliu. Votul a fost secret, iar scorul a fost de 14 pentru Roxana Iorga și 6 voturi pentru Daniel Vasiliu.

Primarul Lucian Micu i-a lansat noului viceprimar o „provocare”, aceea de a lămuri situația programului „Școală după școală”, pentru că vine din sistem – este profesor de biologie la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, iar în unele unități de învățământ din Roman este permis proiectul, iar în altele nu.

Roxana Iorga este și președinte al Organizației de Femei a PNL. Aceasta va renunța, temporar, la funcția de profesor pe timpul exercitării funcției de viceprimar. Ca atribuții, aceasta va avea în subordine Direcția de Asistență Socială, Impozitele și Taxele Locale, Direcția de Urbanism și Clubul Sportiv Municipal Roman.