Rovana Plumb reclama in Parlamentul European abuzuri la adresa prefectilor admisi prin concurs

Eurodeputata PSD Rovana Plumb a atras atentia, luni, in plenul Parlamentului European, asupra abuzului facut de Guvernul Romaniei prin nepermanentizarea pe post a prefectilor declarati admisi prin concurs, executivul fiind somat sa respecte principiile statului de drept si sa promoveze profesionalismul in administratie.

“Chestiunea pe care o abordez este una care tine de respectarea legalitatii si a profesionalismului in administratia din Romania. La inceputul anului 2009, s-au facut schimbari de prefecti si subprefecti, iar in textul hotararilor de numire a acestora s-a stipulat ca acestia exercita cu caracter temporar functiile respective, pana la organizarea concursului pentru ocuparea definitiva a posturilor”, a declarat deputata europeana.

Rovana Plumb a precizat ca „la finalul lui septembrie 2009, executivul a organizat aceste concursuri, rezultatele fiind comunicate la inceputul lui octombrie 2009”. Guvernul trebuia sa emita hotararile de numire definitiva pe post pentru admisi, insa nu a facut acest lucru.

In acest context, eurodeputata social-democrata a atras atentia PE asupra abuzului facut de Guvernul Romaniei si a cerut acestuia sa respecte principiile statului de drept si sa promoveze profesionalismul in administratie.