Romania se afla pe locul al doilea in Uniunea Europeana in functie de ritmul de crestere a productiei in sectorul constructiilor in primul trimestru, cu un avans de 32,2% comparativ cu intervalul similar din 2007, potrivit datelor biroului european de statistica, Eurostat.
In luna martie, Romania s-a plasat pe prima pozitie in clasament, cu un ritm de crestere de 32,5%, fata de aceeasi luna a anului precedent. Slovenia a inregistrat in primul trimestru cea mai mare crestere a productiei din constructii, de 32,8%, ritmuri ridicate fiind atinse si in Polonia – 14,5%, Lituania – 12,6% si Slovacia – 12,5%. In Spania a avut loc un declin de 8% in intervalul analizat, iar in Portugalia de 2,9%.

Comparativ cu ultimele trei luni ale anului 2007, productia din Romania a crescut in primul trimestru cu 4,2%, in timp ce in martie a avut loc un declin de 4,9% fata de luna februarie.

Pe ansamblul Uniunii Europene, productia din sectorul constructiilor a crescut in primul trimestru cu 2,8%, fata de intervalul similar din 2007, in timp ce avansul din martie a fost de 4,2%. La calcularea productiei in sectorul de constructii, Eurostat urmareste doua evolutii, respectiv lucrarile de constructii si cele de inginerie civila.