Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici informează că, la ceremonia de acordare a Premiului European pentru Sectorul Public EPSA 2011, organizată de către Institutul European de Administraţie Publică (EIPA) în perioada 15 – 17 noiembrie 2011, la Maastricht, Consiliul Judeţean Arad a primit un certificat de bună practică pentru proiectul “Mai multă pădure pentru mai multă viaţă”.

Această bună practică a fost înscrisă în cadrul temei Going Green: Soluţii concrete din sectorul public pentru protejarea mediului şi s-a aflat printre cele 15 nominalizări pentru premiul EPSA. Proiectul a suscitat interesul participanţilor şi al organizatorilor şi s-a constituit într-un exemplu de bună practică la nivel european.

Acelaşi proiect al Consiliului Judeţean Arad a obţinut premiul I la secţiunea Dezvoltare locală prin parteneriate şi voluntariat din cadrul celei de-a IV-a ediţii a Conferinţei “Inovaţie şi calitate în sectorul public” organizată de către ANFP în noiembrie 2011.

“Este important să promovăm performanţa instituţiilor publice româneşti atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, demonstrînd astfel profesionalismul funcţionarilor publici. Nominalizarea Consiliului Judeţean Arad la premiile EPSA 2011, cât şi premiul obţinut de acesta în cadrul competiţiei derulate de către ANFP, ne motivează în continuarea demersurilor de diseminare şi promovare a bunelor practici implementate în administraţia publică românească”, a subliniat Andras Szakal, preşedintele ANFP.