Robu: “Pot să-mi asum candidatura pentru un nou mandat de primar al Timişoarei”

robu_nicolae4.jpgPrimarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi asumă candidatura pentru un nou mandat.

“Pot să-mi asum candidatura pentru un nou mandat, chiar dacă sunt foarte multe motive care m-au determinat să cântăresc foarte bine lucrurile înainte de a lua decizia. În momentul în care am intrat în politică, desigur că s-a întâmplat ceea ce era de previzionat, ceea ce inclusiv eu, în toată naivitatea mea şi în tot idealismul meu, am aşteptat să se întâmple, viaţa mi s-a schimbat în mod substanţial şi au pătruns în ea multe elemente de disconfort cu care nu m-am întâlnit înainte”, a afirmat primarul.
El a punctat faptul că a fost în permanenţă un om focalizat pe performanţă, pe producerea de rezultate în activitatea sa, iar după ce a intrat în politică, o parte din timpul şi din energia sa, “chiar cu o afectare inevitabilă a sănătăţii”, au fost acaparate nu numai de muncă, ci şi de luptă, pentru că “în politică trebuie să şi lupţi”.

“În momentul în care am devenit primar, am văzut că această muncă este cu mult mai ingrată decât mi-aş fi putut imagina, chiar dacă ştiam că va fi o funcţie grea, dar a fi grea e una (…), a fi ingrată e altceva şi îţi trebuie şi măcar o anumită doză de kamikaze. Altminteri, dacă te-ai gândi numai la binele tău şi al familiei tale, la ce se întâmplă în prezent în România (…) – chiar nu poţi să pui pe talerul de beneficii mai mult decât este pe cel de ponoase – dacă nu eşti idealist şi nu-ţi compensezi acele ponoase prin satisfacţii că laşi ceva făcut în urma ta, de care se beneficiază pe termen lung, dacă nu eşti construit astfel încât să ai bucuria lucrului în sine de a face ceva, atunci chiar nu cred că merită să aspiri la funcţia de primar, cel puţin pentru un oraş mare, cum este Timişoara’, a argumentat edilul.

Robu a adăugat că a luat decizia de a conduce mai departe administraţia locală întrucât, din contactele pe care le-a avut cu timişorenii şi-a dat seama că este susţinut de către aceştia, iar prin proiectele sale, oraşul se va schimba şi mai mult în bine.

‘Am luat în final decizia să merg mai departe, pentru că în toţi aceşti ani, dincolo de momentele de gust amar, am avut foarte multe momente de bucurie, de fericire adevărată, cu realizările pe care le-am obţinut, cu contactele cu cetăţenii în care am putut simţi că majoritatea covârşitoare a populaţiei îmi este favorabilă şi este o bucurie şi să am lansate deja alte proiecte de anvergură care vor face ca Timişoara, în doi ani, să arate radical mai schimbată în bine faţă de cum e deja schimbată. Pentru toate aceste raţiuni am decis să asum candidatura pentru un nou mandat’, a detaliat primarul timişorean. AGERPRES