negoita_robert_250.jpgPrimarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat miercuri că ştia despre „fraudele cu fonduri europene” ale predecesorului său, Liviu Negoiţă, încă din campania electorală, dar şi-a propus să rezolve toate problemele create, cu costuri minime pentru cetăţeni.

„Este important, după controlul la ANRMAP, să cunoaştem valoarea totală a fraudei şi daunele pe care Primăria Sectorului 3 trebuie să le plătească. Îi anunţ pe locuitorii sectorului 3 că voi acţiona în aşa fel încât plata acestor daune să-i afecteze cât mai puţin. Sper că justiţia îi va trage la răspundere pe toţi cei vinovaţi. Totodată, vreau să vă asigur că, în mandatul meu, banii publici vor fi cheltuiţi în mod legal şi transparent, în beneficiul pe termen lung al oamenilor”, a spus Robert Negoiţă, într-o declaraţie de presă.

Precizările acestuia au venit după anunţul premierului Victor Ponta, care a afirmat că „ANRMAP a fost o instituţie a PDL de fraudare a fondurilor europene, iar toate programele Primăriei Sectorului 3 au fost fraudate cu sprijinul acestei instituţii”.

„S-a încheiat controlul la ANRMAP şi o să vedeţi cum un sistem de protecţie politică a încurajat fraudarea fondurilor europene, fie că e vorba de Primăria Sectorului 3, unde toate programele au fost fraudate cu sprijinul ANRMAP şi a preşedintelui ANRMAP. (…) O să constataţi că ANRMAP a fost o instituţie a PDL de fraudare a fondurilor europene”, a spus Ponta la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că trebuie plătite acele rele de către noul primar de la sectorul 3. „E un sistem nedrept, dar e un sistem în care lucrăm şi este extrem de important să putem să avem soluţii la aceste probleme extrem de grele”, a punctat premierul. AGERPRES