Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat, cu ocazia împlinirii unui an de la debutul celui de-al doilea mandat, că în sector au fost reabilitate peste 1.000 de blocuri şi că îşi doreşte ca până la finele anului numărul acestora să ajungă la 1.200.

Nu există unitate administrativă în România care să aibă mai multe blocuri decât sectorul 3: peste 3.000 de blocuri. Avem cea mai mare populaţie şi cel mai ridicat procent de locuitori la bloc. De aceea, e un proiect pe care sper să îl încheiem la sfârşitul acestui mandat. Nu sunt foarte convins că o să reuşim – de aceea, nici nu promitem – dar continuăm şi o să facem cât de mult putem„, a spus edilul, în cadrul unui eveniment găzduit de cinematograful Gloria, la care au fost prezenţi primarul general şi edilii celorlalte sectoare.

El a reamintit că primăria a demarat un amplu proces de reabilitare a şcolilor şi grădiniţelor din sector, dar a făcut referire şi la bursele pentru elevi, menţionând că autorităţile locale îşi doresc să acorde cât mai multe facilităţi, pentru a-i stimula pe elevi să înveţe cât mai bine.

„Să nu uităm complexe sportive cum este cel de la Şcoala nr. 195. El este funcţional: două săli de sport, bazin de înot şi teren de sport, deasupra, în aer liber. În Bucureşti avem probleme cu spaţiul şi încercăm să fim cât mai eficienţi din punct de vedere al terenului”, a spus el.

Primarul a subliniat că în curând vor fi reabilitate toate locurile de joacă din Sectorul 3. El a menţionat de asemenea că în acest mandat au fost inaugurate patru creşe, subliniind că acestea, cu o singură excepţie, au fost amenajate în clădiri existente. În acest sens, a evidenţiat importanţa managementului clădirilor. Primarul a mai precizat că îşi doreşte ca, în parteneriat cu PMB, până la finele mandatului să realizeze săli de sport pentru fiecare şcoală de pe raza sectorului.

În ce priveşte amenajarea Halei Laminor, Robert Negoiţă a declarat că îşi doreşte implicarea Primăriei Generale, fiind vorba de un proiect care nu e doar de nivel municipal, ci naţional. Totodată, a făcut referire şi la reabilitarea cinematografului Gloria, care a găzduit evenimentul. „Când am intrat aici, nu ştiam cum să ieşim mai repede. Arăta dezolant, cu un miros greu. (…) Am scos tâmplăria, am lăsat să se aerisească, era mucegai, umiditate. A necesitat consolidare, pentru că nu mai corespundea, în niciun caz”, a spus el.

Edilul a adăugat că primăria doreşte să introducă internet wireless în spaţiile de agrement de pe marginea bulevardelor. Negoiţă a reamintit că locuitorii sectorului 3 sunt campioni la plata online a taxelor şi a adăugat că primăria intenţionează să încurajeze în continuare acest sistem.

Primarul Sectorului 3 a făcut referire şi la un proiect anunţat de primarul general, Gabriela Firea, care a precizat că îşi doreşte amenajarea unor grădini de zarzavaturi şi legume pe lângă curţile şcolilor. În acest sens, Robert Negoiţă s-a adresat ministrului agriculturii, Petre Daea, prezent în sală. „Oile puteţi să le aduceţi în sectorul 3, că au verdeaţă din belşug, să ştiţi, domnule ministru. Cu spaţiile verzi nu stăm deloc rău, ba chiar am avut plăcerea să mă întrebe unii cetăţeni pe Facebook: ‘Domnule primar, ziceţi-mi cum faceţi” (…). E ştiinţă. Şi multă muncă”, a spus primarul.

Într-o declaraţie acordată ulterior presei, Negoiţă a precizat că au fost identificate locuri unde există posibilitatea marcării unor piste de biciclete, cu o lungime totală de peste 10 kilometri. „Ele nu sunt deocamdată marcate ca piste de biciclete, dar vor fi în perioada următoare. Discutăm de porţiuni considerabile de pe 1 Decembrie, Grigorescu, Constantin Brâncuşi, Camil Ressu, Lucreţiu Pătrăşcanu. (…) Mai trebuie doar marcate şi autorizate”, a spus primarul sectorului 3. AGERPRES