Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat că administraţia publică locală din România este „cea mai subfinanţată din toată lumea civilizată„.

Vin de la Ministerul de Finanţe, unde am avut o întâlnire cu domnul ministru Ştefan de la MDRAP şi cu secretarul de stat, pentru că domnul Cîţu nu a putut participa (…), în care am discutat problema administraţiei locale din perspectiva reglementărilor legale (…). Acolo m-am întâlnit cu primari din toată ţara (…). Cel mai important ar fi să avem în Legea finanţelor publice cotele din impozitul pe venit, care, din nefericire, din cauza ticăloşeniei lui Dragnea, când a tăiat bani administraţiei locale, de atunci nu s-a stabilizat şi în fiecare an am avut cote diferite şi finanţare diferită (…), ceea ce a dus administraţia locală în sapă de lemn„, a spus Robert Negoiţă la B1 TV.

El a subliniat că 70% din tot ce înseamnă servicii publice sunt oferite de administraţia publică locală. „Suntem cea mai subfinanţată administraţie publică locală din toată lumea civilizată. Avem undeva la 20% din bugetul naţional, ceea ce ne situează pe ultimul loc în lumea civilizată, unde cotele sau procentul este între 30 şi 60% din bugetul naţional pentru administraţia publică locală”, a afirmat edilul. AGERPRES