amr_resita.jpgPe 30 iulie, la Hotel Best Western Plus Rogge – Resita a avut loc reuniunea ordinara a Comitetului Director al Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR), organizat in colaborare cu Primaria Municipiului Resita. La eveniment au participat atat membrii Comitetului Director AMR, cat si reprezentanti din municipiile membre din Regiunea Vest.

Presedintele AMR, Robert Sorin Negoita, a propus un plan de masuri pentru a face asociatia mai atractiva si mai utila pentru membri. Astfel, au fost adoptate doua decizii referitoare la modificarea organigramei AMR si la descentralizarea organizatiei prin infiintarea unor filiale in regiunile de dezvoltare. “Vreau ca AMR sa fie o punte de legatura intre membri si celelalte institutii, sa ofere consultanta si asistenta membrilor sai. Consider ca aceasta institutie trebuie sa se constituie intr-un sprijin real pentru functionarea AMR. Asociatia trebuie sa devina o organizatie credibila, care sa apere institutia primarului”, a spus Robert Negoita.

In cadrul reuniunii au fost discutate probleme referitoare la legislatia care reglementeaza activitatea din administraţia publică locala si probleme interne ale asociaţiei. Conducerea AMR a stabilit prioritatile legislative pentru perioada imediat urmatoare: Codul fiscal- supraimpozitarea cladirilor si a terenurilor neingrijite, reintroducerea taxei hoteliere, marirea cotei IVG, deblocarea normelor Legii cainilor fara stapan, reglementarea ridicarii masinilor parcate neregulamentar pe domeniul public.

Avocatul Adrian Ceparu a prezentat cateva probleme intampinate in derularea procedurilor de achiziţii publice in contextul noului cadru legislativ european.

Un punct important pe ordinea de zi a sedintei conducerii AMR l-a reprezentat semnarea protocoalelor de colaborare cu Consiliul de Mediere si Ordinul Arhitectilor din Romania.

Mihai Stepanescu, primar al municipiului gazda, a oferit presedintelui AMR, Robert Sorin Negoita, Cheia Orasului Resita, in semn de respect si apreciere pentru activitatea Asociatiei Municipiilor din Romania.