Robert Negoiţă, preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România şi primar al sectorului 3, a declarat că administraţia publică locală este în continuare subfinanţată.

„Ne-au luat banii, au zis că ne dau banii înapoi (…), au făcut o rectificare bugetară în care ne-au promis că ne dau banii înapoi, dar nu s-a întâmplat în integralitatea lor, nu, nu toţi banii au fost daţi înapoi (…). O parte din marea eroare a fost reparată, în continuare administraţia publică locală este puternic subfinanţată şi trebuie făcut ceva, nu doar din perspectiva asta, dar mai e o chestiune foarte gravă, şi anume că au generat o aşa de mare instabilitate în tot ce înseamnă finanţarea administraţiei publice locale, pentru că în ultimii 3 ani am avut trei reglementări diferite. Avem investiţii pe care vrem să le finanţăm, pentru a avea finanţare băncile întreabă: ‘Ok şi anul viitor cum va fi?'”, a spus Negoiţă la o acţiune în teritoriu împreună cu primarul general, Gabriela Firea.

El a menţionat că nu se ştiu reglementările de anul viitor. „Ne e foarte greu să ne finanţăm proiectele, iar când reuşim să o facem, o facem cu costuri foarte mari din cauza Guvernului, care a intrat cu bocancii în tot ce înseamnă finanţarea administraţiei locale”, a susţinut Negoiţă.

Potrivit acestuia, sectorul 3 începe să-şi revină după ce a primit o parte din fondurile blocate la început de an. „În sectorul 3, noi am optimizat foarte mult şi acum, după ce au reparat o parte din ce ne-au luat la începutul anului, începem să ne revenim şi să nu avem probleme grave, dar noi trebuia să avem un plus atâta vreme cât anul trecut şi anul acesta am disponibilizat peste 300 de oameni în plată şi noi ne-am orientat să facem nişte economii pe care să le investim, că aşa consider că e normal (…). Din cauză că Guvernul ne-a tăiat acele investiţii pe care noi le aveam în vedere, nu le mai putem face. Deci, iată de unde am tăiat„, a spus edilul. AGERPRES