Declara primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului national www.administratie.ro.
Urban Concept este un program national si international de promovare a proiectelor de dezvoltare urbana moderna in Romania, initiat de Portalul de administratie publica impreuna cu una din cele mai importante companii de pe piata imobiliara din Romania, EURISKO (www.eurisko.ro). Urban Concept reuneste factorii de raspundere si specialistii din administratia publica intr-o platforma de comunicare interactiva ce isi propune sa dezbata solutii si proiecte de modernizare a oraselor din Romania. In cadrul acestei initiative va prezentam un interviu cu Cristian Anghel, primarul municipiului Baia Mare.

– Domnule primar, mentionati proiectele majore menite sa duca la prosperitatea urbei pe care o conduceti.

– Baia Mare a intrat de mai multa vreme intr-un amplu proces de modernizare. As incepe prin a mentiona Millenium Business Center, un proiect definitivat anul trecut si care a constat in renovarea a trei cladiri din centrul istoric al orasului. Investitia s-a facut de catre primarie cu fonduri PHARE, fiind o parte a unui program important de revitalizare a centrului vechi. Repunerea in valoare a celor trei imobile a adus un plus de interes in zona, iar faptul ca fatadele au fost restaurate integral si doar interiorul s-a modificat in functie de noile functiuni a insemnat enorm pentru ce dorim sa realizam in centrul municipiului.
Definitivarea proiectului Millenium ne va ajuta mult sa dezvoltam alte doua initiative insemnate pentru noi si partea de nord-vest a tarii. Este vorba de Reteaua Regionala de Incubatoare de Afaceri (eRBN) si de Reteaua Regionala de Centre de Marketing (Market INV). Primul proiect, eRBN, a fost pus la punct in colaborare cu Primaria Cluj Napoca si cu Consiliul Judetean Cluj. In decembrie speram sa obtinem toate aprobarile necesare finantarii din fonduri PHARE 2004-2006, daca nu sigur vom accesa fondurile structurale europene, de la anul. Cat priveste Market INV, el va fi prins in finantarile structurale care vor veni dupa integrarea in UE. Reteaua de marketing o vom realiza impreuna cu orasele Dej si Bistrita Nasaud, astfel incat sa ne putem si noi promova in afara valorile si proiectele pe care le avem.

– Ce ne puteti spune despre initiativa denumita