Rezultatele „Stației de Reciclare” în prima etapă din județul Hunedoara

Stația de Reciclare, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, a luat startul, pe 15 martie 2018,  în prima etapă din județul Hunedoara. La finalul primei etape, 9 tone DEEE au fost colectate din primele 5 localități de pe traseul hunedorean. Campania continuă cu încă o etapă; până la final, Caravana ECOTIC va trece prin 10 localități din județul Hunedoara.

În acest an, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

„Stația de Reciclare” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv preponderent în mediul rural. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din maxim cinsprezece localități din fiecare județ vizitat asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție un punct de colectare mobil – Caravana ECOTIC – unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

În 2018, campania continuă în județul Hunedoara, cu sprijinul Ministerului Mediului, Consiliului Județean Hunedoara și ADI Hunedoara. Între 15-29 martie 2018, s-a desfășurat prima etapă a campaniei hunedorene, fiind vizitate cinci localități: Gurașada, Dobra, Vețel, Băcia și Călan.

S-au colectat 9 tone DEEE, aproximativ 3000 de vizitatori predând spre colectare 550 de echipamente electrice uzate. Pentru mai multe detalii, accesaţi http://www.ecotic.ro.