Revoluţia fiscală va afecta investiţiile din judeţ, susţine vicepreşedintele CJ Sibiu

Revoluţia fiscală a Guvernului va afecta în mod indirect investiţiile în judeţul Sibiu, prin reducerea bugetului instituţiei cu aproape 40 de milioane de lei, susţine vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marcel Luca. Acesta a afirmat că instituţia a trebuit să achite deja 30 de milioane de lei pentru a suporta măririle de salarii.

Din punct de vedere fiscal, Consiliul Judeţean nu este la prima lovitură pe care o primeşte din partea Guvernului PSD-ALDE pentru că, în urma majorării de salarii, nesusţinute bugetar de la nivel guvernamental, am avut un impact de aproximativ 30 de milioane de lei. Iar această reducere a impozitului pe venit, de la 16 la 10%, având în vedere că judeţul Sibiu este un judeţ industrializat şi sumele care veneau din acest impozit pe venit erau consistente, influenţa va fi de aproape 40 de milioane de lei, negativă. Afectează în primul rând bugetul general al Consiliului Judeţean, care anul trecut a avut o valoare de 330 de milioane de lei, un impact de aproape 70 de milioane va fi greu de suportat. (…) Indirect o să aibă un impact asupra investiţiilor“, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Marcel Luca.

Potrivit lui Luca, în acest an, CJ Sibiu a putut aloca doar 17% din buget pentru investiţii. El a adăugat că speră ca bugetul central să rezolve impactul negativ de 70 de milioane de lei, calculat deja la nivelul CJ Sibiu. “Aşteptăm bugetul, că suntem un pic în ceaţă”, a mai precizat Marcel Luca. AGERPRES