Reuniunea anuala a diplomatiei romane

Reuniunea anuala a diplomatiei romane are loc in perioada 30 august -1 septembrie, la Hotel Mariott, sub motto-ul „Noi realitati, noi raspunderi, noi perspective”, obiectivul principal al intrunirii fiind reprezentat de evaluarea politicii externe a Romaniei, ca viitor stat membru al Uniunii Europene.
In cele trei zile ale evenimentului vor fi dezbatute proiectul unei strategii de politica externa postaderare, precum si un pachet de proiecte de legi referitoare la activitatea diplomatica, respectiv Legea diplomatiei, Legea romanilor de pretutindeni si Legea votului prin corespondenta. Toate aceste documente vor fi lansate spre dezbatere publica si vor fi afisate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

La lucrarile Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane participa membri ai Guvenului si ai Parlamentului, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, sefii de misiuni diplomatice ai Romaniei, consulii generali, directorii institutelor culturale romanesti, reprezentanti ai Corpul Diplomatic strain acreditat la Bucuresti, reprezentanti ai societatii civile, mediului academic si de afaceri, mass-media.

Sefii de misiuni vor fi primiti de catre Presedintele Romaniei, in cursul zilei de 30 august, la Palatul Cotroceni, si de catre prim-ministrul Romaniei, in data de 31 august, la Palatul Victoria. De asemenea, la reuniune mai sunt prezenti si o serie de invitati straini: Miguel Angel Moratinos, ministrul afacerilor externe si cooperarii din Spania, Abdelelah Al-Khatib, ministrul iordanian al afacerilor externe, Anand Sharma, ministrul de stat pentru afaceri externe al Indiei, Guenter Gloser, ministru de stat pentru Europa din Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei. De asemenea, ministrii de externe ai Finlandei si Republicii Populare Chineze, ministrul de stat pentru Europa al Marii Britanii si Secretarul General al NATO vor transmite mesaje video in cadrul reuniunii anuale. Reuniunea se va incheia cu celebrarea, la 1 septembrie, a Zilei Diplomatiei Romane. (Un material de Ionut CALUSCHI)

Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane

In perioada 29-31 august are loc, la Hotelul Howard Johnson din Bucuresti, Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, aflata deja la a 3-a editie, la care participa reprezentantii diplomatici la cel mai inalt nivel ai Romaniei in strainatate – ambasadori, consuli generali si directori de institute culturale – precum si reprezentanti ai corpului diplomatic strain acreditat la Bucuresti, ai societatii civile, vietii politice si institutiilor mass-media.
(mai mult…)

Evenimente

Inovatie

Urbanism

Servicii Publice

Mediu