Specialisti romani si francezi reuniti intr-o echipa interdisciplinara vor discuta si vor analiza modul in care peisajele culturale sunt protejate, precum si ce se poate face pentru zonele agresate de interventia omului.
Consiliul Judetean Alba este in acest moment singura autoritate judeteana din tara care are in structura sa un compartiment destinat protectiei peisajului si care a introdus o sectiune aparte referitore la aceasta problematica in Planul pentru amenajarea teritoriului judetului Alba.

Incepand de pe 2 aprilie, judetul Alba gazduieste o serie de mese rotunde, seminarii si vizite de studiu reunite in cadrul unei intalniri romano-franceze dedicate protectiei peisajului. Actiunea este organizata de Consiliul Judetean Alba in colaborare cu Consiliul General al departamentului la Manche din Franta, departament cu care judetul Alba este infratit. Invitat din partea departamentului la Manche este Patrick Opezzo, Directorul General al Consiliului de Arhitectura, Urbanism si Mediu al departamentului La Manche.