lucari_apa.jpgOpt localităţi sucevene vor beneficia de o finanţare de 9 milioane de euro, din Fondul Naţional de Mediu, pentru construcţia de reţele de canalizare, apă potabilă şi staţii de epurare, a declarat presei, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus că investiţiile presupun construirea a aproximativ 140 de kilometri de reţele de canalizare şi şase staţii de epurare, cea mai lungă reţea de canalizare, de 32 de kilometri, urmând să se construiască în comuna Şcheia, limitrofă municipiului reşedinţă de judeţ. Investiţiile vor fi realizate în localităţile Adâncata, Iacobeni, Şcheia, Liteni, Moara, Poieni Solca, Şaru Dornei şi Salcea.

Totodată, Flutur a spus că, în alte patru localităţi din judeţ, respectiv Forăşti, Fântânele, Dolheşti şi Mălini, vor fi construite grădiniţe noi, printr-un program al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. ‘În judeţul Suceava ne concentrăm să mărim gradul de dotare a populaţiei cu apă, canalizare şi alte servicii utilitare, aşa cum pretinde o ţară membră a Uniune Europene’, a spus Flutur. El a precizat că săptămâna viitoare ar putea fi organizată licitaţia în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), pentru construcţia de reţele de apă şi canalizare în mai multe localităţi, iar valoarea investiţiilor în reţele de apă şi canalizare prin acest program se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

Din totalul sumelor stabilite pentru acest program, aproximativ 18 milioane de euro sunt pentru construcţia de reţele de canalizare în 11 localităţi ale judeţului, printre care Marginea, Hârtop, Calafindeşti, Pătrăuţi, Ipoteşti, Câmpulung Moldovenesc, Dolhasca şi Frasin. Diferenţa ar urma să fie folosită pentru construcţia de reţele de apă în localităţile Câmpulung Moldovenesc, Drăgoieşti, Poieni Solca şi Ipoteşti. AGERPRES