Lucrarile de modernizare a infrastructurii in Centrul Istoric vor incepe, cel mai probabil, in luna noiembrie a acestui an, urmand ca, de anul viitor, sa inceapa refacerea – insa pe banii proprietarilor – a cladirilor din zona istorica a orasului, a declarat primarul general Adriean Videanu.
„Municipalitatea a alocat 35 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii in Centrul Istoric, iar lucrarile vor incepe in jurul datei de 1 noiembrie. Cat despre lucrarile de refacere a imobilelor, inca nu s-au finalizat evaluarile privind statutul lor juridic si starea lor. Insa refacerea acestora intra, in principiu, in responsabilitatea proprietarilor”, a precizat Videanu.

Potrivit primarului general, municipalitatea nu poate aloca resurse pentru refacerea unor imobile aflate in proprietatea unor persoane fizice. „Investitia municipalitatii nu face altceva decat sa creasca extraordinar valoarea imobilelor din zona, inclusiv destinatia culturala si turistica a Centrului Istoric este de natura sa creeze premisele unor venituri suplimentare pentru proprietari, care le vor permite acestora sa aiba sumele necesare refacerii fatadelor”, a mai spus Videanu.